top of page

Sounds | Freddy Melculy, Sabbath Fleddy Sabbath (album)


Jeroen Camerlynck, frontman en Fleddy himself, is ondertussen ook een graag gezien gezicht bij Studio Brussel waar hij in 2019 zijn eigen rubriek kreeg in de ochtendshow (Fleddy wordt kwaad) en hij ook in navolging van Alex Agnew de jaarlijkse 'De Zwaarste Lijst' (waar Fleddy trouwens al 3 jaar in staat met T-shirt van Metallica) presenteerde. De toekomst ziet er in ieder geval niet slecht uit voor de band nu hun 3de plaat Sabbath Fleddy Sabbath uit is. Vintage hardcore met heel wat metal ingrediënten waarvan je elke song de longen mee uit je lijf schreeuwt. En bovenal blijf je ergens de Urbanus vibe voelen. De Wereld Is Wondermooi (feat. Sven DC from Aborted), brengt ons, op de gekende fucked up 'Fleddy' wijze, bij hoe fucked onze wereld is. Ondersteund door sterke gitaar- en drumsolo's krijgen we meteen zin in een moshpit.

Veel verhaal in Damn Tam Tam, waar Franky DSVD van Channel Zero samen met mister Fleddy een metal duetje brengt. Maar dat het geen liefdesliedje dat kan ik je alvast meegeven. Nederhel VS Helgië (feat. X-Raiders) is een hardcore sing-a-long wedstrijdje Nederland tegen België. Puur muzikaal amusement.

Hard en catchy as fuck!


releasedatum: 13 maart 2020


facebook


luister
lees

Het verhaal van Fleddy Melculy mag gerust tot één van de gekste verhalen uit de Belpop geschiedenis genoemd worden. Immers: veel bands zijn er niet die met één song (’T-shirt van Metallica’) vanaf dag 1 worden opgepikt door alle mogelijke media; die vanuit het niets op alle grote podia van België en Nederland komen te staan en sindsdien de éne culthit na de andere scoren.  

Wat het nog veel bizarder maakt is dat het hier om een brute metal-en hardcore band gaat met Nederlandstalige maatschappijkritische teksten-met-een-dikke-knipoog!

Rewind naar begin 2016: puur uit liefde voor hardcore en metal én met veel goesting om te entertainen wordt een eerste demo ingeblikt. Wanneer brulboei Jeroen Camerlynck — tevens frontman van het ter ziele gegaane ‘De Fanfaar’, (tevens de backingband van Urbanus) op 18 januari 2016 de lyricvideo van T-shirt van Metallica online gooit, heeft hij geen flauw benul van wat voor heksenketel dat gaat ontketenen. In een half jaar tijd ontpopt het illustere gezelschap zich tot één van de meest populaire Belgische metalacts van het laatste decennium. De band tekende bij major Sony Music en in september 2016 dendert debuutplaat Helgië op nummer 2 de nationale charts binnen. Een succesvolle en vrijwel uitverkochte clubtour door Vlaanderen volgt. In het zog van 4 StuBru-Afrekeninghits (T-shirt van Metallica, Feestje in uw huisje, Pinker, Geen vlees wel vis); een resem zotte video’s en serieus wat online buzz trapt de band begin 2017 een headline tour door Nederland af. Het startschot: 2 shows op Eurosonic-Noorderslag, hét Europese showcasefestival in Groningen. Nederland lust duidelijk pap van Fleddy (en andersom).#albumreview #albumbespreking #nieuwealbums #nieuwereleases #newalbum #newrelease #nieuwalbum #vincentwillems #sonymusic #fleddymelculy #metal #belpop #nederlandstalig #sabbathfleddysabbath

bottom of page