top of page

Albums | Ghalia Volt, One Woman Band


Ghalia Volt, geboren in België maar wonend in New Orleans, haar bron van inspiratie. Met haar nieuwe album krijg je een mix van traditionele en progressieve blues afgekruid met een snuifje rock. Slide gitaar, een opwindende stem en een lekkere beat nemen ons mee naar het New Orleans van Ghalia.


Met Last Minute Packer maken we meteen een vliegende start, terwijl het vettig rockt, kan je het plezier van inpakken en uitpakken van Ghalia voelen. Je zou zowaar zin krijgen in een road trip.

In Espìritu Papàgo kunnen we terug genieten van een stevige slide gitaar, met een groove die me ergens doet denken aan Seasick Steve. Special guest Dean Zucchero plukt de basgitaar.

Can't Escape valt dan weer moeilijk onder één noemer te plaatsen, rock met een psychedelische ondertoon en ergens krijgt het blues gevoel je terug te pakken.

Met Evil Thoughts weet Ghalia hoe je donkere gedachten bij momenten toch vrolijk rockend kan brengen. Special guest is deze keer gitarist Monster Mike Welch.

Tijd om een rustpunt in te lassen, even wat gas terug tijdens Meet Me In My Dreams.

Al van bij de eerste tonen grijpt de rauwe vettige slide van Reap What You Sow je naar de keel en gelukkig mogen we hiervan blijven genieten tot de laatste noot.

Loving Me Is A Full Time Job, een tweede rustpunt zou je denken, maar lang duurt die rust niet want het gaspedaal wordt al snel weer ingedrukt.

Met It Hurts Me Too krijgen we de eerste van twee covers op dit album. Een knappe rauwere versie van dit lied.


Ghalia schreef als eerste song It Ain't Bad voor dit album. Een lied geschreven tijdens de Covid pandemie terwijl ze zonder inkomen en werk zat, zoals helaas veel artiesten. Toch probeert ze met deze song positieve vibes over te brengen.

Bad Apple dan, de appel valt niet ver van de boom, helaas ook de rotte appels niet. En daar gaat deze song dan ook over. Ergens midden in dit lied kunnen we dan ook nog eens extra genieten van de instrumentale (slide) kunsten van deze one woman band.

Als afsluiter komen Monster Mike Welch en Dean Zucchero nog eens langs om de tweede cover te ondersteunen. Just One More time swingt, is een zeer dansbaar nummer doet ons alweer verlangen naar meer.


Fuck wat een vet album, damn die hoort thuis in mijn platencollectie !, nou dan weet je het wel zeker.


Releasedatum: 29 januari 2021luister
lees One-Woman-Band Show Ghalia Volt keert terug uit New Orleans om haar nieuwe One-Woman-Band Show aan Europa voor te stellen ter ondersteuning van haar aanstaande "solo" album op Ruf Records voor januari 2021. Ghalia's vorige release " Mississippi Blend " maakte een krachtig kritisch en commercieel debuut en kwam drie keer in de top 3 van de Billboard Blues Charts in de loop van een aantal maanden. In 2014 hoorde de Belgische geboren rockster het sirenenzang van het Amerikaanse Zuiden en leidde haar daardoor naar veel van de Amerikaanse musical Meccas, van Chicago tot New Orleans en alle punten daartussenin. Ze maakte vooral naam in Mississippi en werd een vaste waarde op het jaarlijkse Juke Joint Festival van Clarksdale en andere populaire bluesfestivals in de regio. Ghalia vestigde zich uiteindelijk in New Orleans als haar woonplaats en inspiratiebron.Comentários


bottom of page