top of page

Ons Team | Michel De Pourcq, fotograaf


Ik ben pas laat met muziek beluisteren begonnen: thuis waren het singletjes van oa Petula Clarck, Adamo,... Lp's van James Last en veel Duitse hoempapa. Mijn eerste eigen singletje, toen ik 12 was: Yellow River van Christie; daarna volgde Pour un flirt. Mijn eerste LP: Slade Alive! Mijn ma zei dat ik me had laten bedriegen "want er staan maar 7 liedjes op die plaat".

2 jaar later leerde ik Deep Purple kennen, tijdens een fuif in Hulst. Ze hebben daar toch wel minstens 2x de volledige Deep Purple In Rock gedraaid. ik ben deze band (en hun familie: Rainbow, Blackmore's Night, Glenn Hughes Joe Lynn Turner,... en hun tribute bands, zoals Demon's Eye) blijven volgen tot nu; heb DP ongeveer een 30-tal keer live gezien. Jarenlang heb ik cassettes en videotapes van hun concerten geruild over de hele wereld. Verder ben ik fan van Uriah Heep, Ten Years After, Rory Gallagher... Een beetje het hardere werk, zolang ze maar kunnen zingen. Ook Rhapsody (of Fire) kan ik heel goed smaken; en vooral ook blues(-rock). Eigenlijk heb ik een uitgebreide muzieksmaak, zolang het geen jazz of reggae is.

Mijn eerste concert dat ik 'fotografeerde' (met een mini cameraatje) was Jazz Bilzen 1978. M'n eerste gefotografeerde Deep Purple concert (met spiegelreflexcamera) was hun concerto in 1999 in The Royal Albert Hall te London, zonder fotopas, en mocht zelfs tegen het podium staan. Eerste DP concert dat ik meemaakte was Genk 1985 - wat een belevenis - voor iedereen: politie-met-paard-en-hond overvloedig aanwezig!

Ik begon toen ook concertverslagen te schrijven voor de Belgische, Engelse, Italiaanse, Griekse, Oostenrijkse DP fanclub.

Vanaf 2011 volgde ik avondschool fotografie, om de basisprincipes te leren (heb het daarna 11 cursussen vol gehouden), heb dat jaar ook DP gefotografeerd tijdens Suikerrock in Tienen.

in 2014 ben ik als vrijwilliger-fotograaf begonnen bij Dienst Cultuur van Brugge. Nu fotografeer ik nog steeds voor hen, vooral voor Brugotta (BRUgesGOTTAlent). Vanaf 2016 fotografeerde ik voor enkele webzines.

Ik fotografeer graag mijn concerten een beetje 'portret-achtig'.


Niettegenstaande ik een 40-tal t-shirts van Deep Purple heb, zien ze me wanneer ik concerten fotografeer, steeds met hetzelfde t-shirt aan.

Dit jaar heeft Steve Harley (Cockney Rebel) een foto van mij gebruikt voor de cover van z'n nieuwe CD "Uncovered"


mijn eerste concert als fotograaf:

WAcKo Festival te Brugge, 25-26 april 2014


mijn favoriete concert als fotograaf:

zolang 'het maar beweegt'


helemaal bovenaan mijn bucketlist:

toch wel weer Deep Purple, maar dan als fotograaf-met-een-pasje


specialiteit(en): Ik ben 'gespecialiseerd' in concertfotografie. Daarnaast fotografeer ik graag architectuur, beetje landschap, zwart-wit portretjes, af en toe een huwelijk.

Te vinden op: www facebook


Commenti


bottom of page