top of page

Sounds | Ad Infinitum, Chapter I: Monarchy (Album)


Het Zwitsers/Zweeds/Duitse Ad Infinitum werd initieel uit de grond gestampt als project door de jonge, talentvolle zangeres Melissa Bonny, die voorheen al de vocalen verzorgde bij o.a. Evenmore, Serenity en Dragonland. Al snel was er een eerste succesvolle single, I Am the Storm. Niet lang daarna groeide het soloproject uit tot een echte band toen Melissa drie getalenteerde muzikanten rekruteerde, Niklas Müller, Jonas Asplind en Adrian Theßenvitz. Met een verslavende mix van krachtige riffs, mooie orchestratie en reizen door de tijd als concept brengen zij ons nu hun debuutalbum Chapter I: Monarchy. De titel doet vermoeden dat het inderdaad nog maar het begin van hun verhaal is.

Wat mogen we van Ad Infinitum verwachten? Mooie, goed uitgewerkte symfonische metalsongs. Niets meer maar zeker ook niets minder dan dat. Binnen het genre mogen we hier spreken van sterk werk maar dat genre overstijgen doen ze nergens op het album. Wat ze doen, doen ze echter heel goed. Bonny beschikt over een aangenaam stemgeluid maar moet er naar mijn gevoel meer kunnen uithalen. Het gitaarwerk van Adrian is sprankelend en om duimen en vingers bij af te likken. Ook nog een relatief jonge mens maar duidelijk een talent.

Tracks als See You in Hell, het uptempo Demons of Maleficent kunnen ons absoluut bekoren. Uitschieter Fire and Ice is een semiballad zoals wij die graag horen. Die eerste single, I Am the Storm had er wat ons betreft gerust af gemogen want die kan toch niet overeind blijven in vergelijking met de ‘nieuwere’ nummers.

Ad Infinitum zal zeker in de smaak kunnen vallen bij liefhebbers van het genre en fans van Epica, Nightwish, Delain en co. Of ze ook het potentieel hebben om zichzelf tot een meer unieke band te ontwikkelen zulllen ze ons op hun volgende hoofdstuk(ken) moeten gaan bewijzen.


Releasedatum: 3 april 2020luister

Lees

Ad Infinitum zet de toon voor je donkerste nachtmerries met hun spetterende debuut Chapter I: Monarchy. Het album grijpt je demonen bij de hoorns, met energieke en compromisloze symfonische metal op een spetterende reis door de geschiedenis. Ontsnappen aan de Black Death en je meenemen naar een ander tijdperk, het opvallende nummer Marching on Versailles start met verpletterende drums en krachtige gitaarriffs. De veelzijdige zang van Melissa Bonny vult alle vezels van de anthemische 'demonen' - van krachtige, fragiele hoge tonen tot diepe grommen, de track zal rillingen over je ruggengraat veroorzaken. De energieke en even melodieuze soundscapes van de krachtige ballad Fire and Ice illustreren perfect de hartverscheurende tonen van Ad Infinitum. Met Chapter I: Monarchy betovert Ad Infinitum de wereld en stroomt met volle kracht recht in het hart van epische symfonische metal.Comments


bottom of page