top of page

Ons Team | Wim Van Sand, fotograaf

Ondertussen zijn we terug volop vertrokken om jullie onze 'nieuwe' teamleden voor te stellen. Enkele hiervan zijn er wel al even bij, dus hoog tijd om de schade in te halen. Verwacht jullie de komende dagen/weken aan een verse lading sisters en brothers.

Maak vandaag kennis met...


Mijn naam is Wim van Sand, 48 jaar en wonende in Loenhout (Wuustwezel) op de grens van Belgie en Nederland. Poppodium 013 in Tilburg en Trix in Antwerpen zijn daardoor wel de concertzalen waar je mij het meeste vindt.

Mijn liefde voor het hardere genre van muziek is rond mijn 12 jaar gekomen, toen vooral Bon Jovi en Guns n Roses, welke snel veranderde in bands als DRI, Body Count en Belgian Asociality. Momenteel kun je mij vooral plezier doen met alles waar core in voorkomt. Parkway Drive, Gojira, Architects, Hatebreed,... snel en hard en ik ben content. Eigenlijk vind ik gewoon alles goed zolang het maar lekker hard gaat.

Al jaren ben ik enorm geinteresseerd in fotografie, vooral Urbex en straat fotografie spraken me vroeger enorm aan. Als ik naar een optreden ging betrapte ik mij echter erop hoe ik vooral oog had voor de fotografen en hoe graag ik dit ook wilde doen. Beginnen deed ik bij optredens in mijn lokaal café en in jeugdhuizen, daardoor had ik de smaak helemaal te pakken. Enkele maanden voor we te maken kregen met het virus dat alles voor lange tijd stil legde, ben ik een cursus concertfotografie gaan volgen bij Alex Vanhee.

Sindsdien al vele leuke concerten mogen fotograferen en helemaal verliefd geworden op concertfotografie.

Ondertussen werkzaam bij twee verschillende webzines die ik zo goed mogelijk én met hart en ziel combineer.


mijn eerste concert als fotograaf:

Monster Magnet – 12-2-20 – Trix Antwerpen


mijn favoriete concert als fotograaf:

Die is makkelijk, Gojira, 17-7-22 in Poppodium 013 te Tilburg, gewoon omdat ik er zo fan van ben. Maar zo zenuwachtig ik hiervoor was, echt niet normaal. Sta je daar gewoon vooraan in de fotopit je idolen te fotograferen !


helemaal bovenaan mijn bucketlist:

Twee dingen, of huisfotograaf worden in één van mijn favoriete zalen of officieel band fotograaf en mee op tournee. Als ik dan toch aan het dromen ben, doe dan maar band fotograaf van Parkway Drive.


specialiteit(en):

Momenteel vooral Concertfotografie maar ook allerhande evenementen.Te vinden op:

www

facebook

instagram

bottom of page