top of page

Concertverslag | Wage War - Melkweg


Wage War, Melkweg 20 januari 202

Als je op zoek was naar een avond vol met crowdsurfers en moshpits, zat je hier op het goede adres. Met Thornhill, Ded en Wage War op het programma in de kleine zaal was een vonkje genoeg om de vlam te doen overslaan.


De avond begon met de Australische Thornhill, die in 2018 hun eerste EP uitbracht, waarna in 2019 hun debuut album The Dark Pool snel verscheen. De band was nog niet zo lang bezig toen de snaar van de gitarist knapte. Hierdoor hebben ze een korte pauze in moeten lassen. Helaas viel deze band niet erg in de smaak, gezien de zanger niet altijd de juiste noten kon halen.


Toen Ded het podium op kwam, was het duidelijk te merken dat een groot deel van het publiek voor hen kwam. Frontman Joe Cotela had nog geen zin uitgesproken of het publiek creeërde al een enorme moshpit. Elke paar seconden kwam er ook een crowdsurfer voorbij. Met hun combinatie van Metal en Hardcore, gekneedt tot frisse Nu Metal, spatte de energie van het podium en waren ze de ideale opwarmer voor de main act van deze avond.


De tijd was aangebroken voor de hoofdact van deze avond, de Amerikaanse Wage War! Deze band is opgericht in 2010 onder de naam Empires. De set begon meteen met Who I Am, een hit van hun nieuwste album Pressure. Tijdens het nummer The River ontstond een gigantische circlepit, die bijna de hele zaal innam. In een razend tempo kwamen nummers van hun 3 uitgebrachte albums voorbij. Het was duidelijk te zien dat zowel de band en het publiek het enorm naar hun zin hadden. Tijdens de show bleven de moshpitten komen, ook lieten crowdsurfers hun kans weer niet liggen. Dat de Melkweg nog heel is, daar sta ik versteld van na deze avond. 

maandag 20 januari 2020, Melkweg (Amsterdam, NL) | Foto's en tekst: Emily Parry

bottom of page