top of page

Concerttip | Praimfaya Fest, JH SojoLeuven is eindelijk een metal festival rijker. Leuven staat vooral bekend als hofleveranciers voor top bands zoals Brutus en Slow Crush. Maar een resem gelijkgezinden hebben nu besloten dat het tijd is voor een platform waarbij er meerdere shows gegeven gaan worden.


De eerste editie van Praimfaya Fest ( na vakkundig journalistieke research blijkt dat een 2de nucleaire Apocalypse te zijn uit de serie The 100) op zaterdag 7 mei is er alvast eentje die inslaat als een bom. Op het programma staan 3 bands, waar 2 ervan zeker al bekend in de oren zullen klinken van de vaste Brothers In RAW bezoekers.


Mother

Headliner voor de eerste editie wordt het Oostendse Mother. Onlangs had ik ze nog aan't werk gezien in de Antwerpse TRIX tijdens een avond in het teken van Consouling Sounds en keek ik toen al uit naar meer van hun. Atmosferische blackgaze die je simultaan laat headbangen en doen staren naar je schoen. Hopelijk krijgen ze deze maal een langer tijdslot toebedeeld en mogen we langer genieten van Mother.


Turpentine Valley

Ik zal waarschijnlijk niet de luxe hebben zoals mijn collega July onlangs die op een bizarre manier ineens een privé liveshow bijwoonde van Turpentine Valley in Ieper. 2 albums onder de arm en meer talent dan de lokale voetbalploeg (Zulte). Postmetal maar met een twist. Dat speciale, dat creatieve. Live is Turpentine Valley een ervaring en ze zullen zeker een schare nieuwe fans bijmaken in Vlaams Brabant.


Aufhebung

De opener van de avond is de uit Leuven en Lummen afkomstige band Aufhebung die jullie gaan kennismaken met hun versie van een goede portie postmetal en doom. Een band waar ik nu al naar uitkijk om hun te ontdekken.Kortom, de organisatie heeft voor de eerste editie een steengoede en diverse lineup klaar die tsjokvol Belgisch talent zit. Dus als jij een van de mensen bent die in het verleden vaak kritiek had op het feit dat er in Leuven nog maar weinig "heavy" shows zijn. Geen excuses.

En ook nog op een zaterdag!


Info en tickets

Zaterdag 7 mei, JH Sojo (Kessel-Lo)bottom of page