top of page

Albums | RXPTRS, Living Without Death's Permission


Het uit de UK afkomstige RXPTRS is al een tijdje lekker bezig. Niet alleen muzikaal wisten ze tot nu toe track na track te verrassen en overtuigen, ook live weten ze een rauw en energiek optreden te geven, zoals je in Nederland eerder kon ervaren op Submit Fest 2019. De band tekende onlangs bij Metal Blade en eind juni was daar eindelijk het debuutalbum van RXPTRS, Living Without Death’s Permission.


RXPTRS houdt zich op dit album niet aan regels of genres. De band mixt rock, metal, punk en hardcore en laat zich niet in een hokje duwen. Dit maakt dat het album 10 tracks bevat die sterk in elkaar zitten, verfrissend en afwisselend zijn. En niet te vergeten, ook nog eens sterke, zware teksten bevatten die de muziek extra kracht geven. Living Without Death’s Permission opent met Burning Pages waarmee meteen een bom energie richting je oren wordt gegooid. De overgang naar Rock Bottom (Is A Stepping Stone) is vloeiend en je belandt ermee in één van de sterkste en meest catchy tracks die op het album te vinden is. Snelle agressieve gitaren, tempowisselingen die de spanning erin houden, vocals die van clean naar heavy gaan en de unieke stem van zanger Simon Roach zorgen ervoor dat je aandacht vanaf het eerste moment vastgegrepen wordt.

Net als de vorige twee tracks houdt ook Dead Awake (Pretty As The Drugs We Take) het tempo en de spanning erin, door moeiteloos van snel naar meer melodisch en kalm te gaan, voordat er weer een lading energie uit knalt. RXPTRS is, onder leiding van het bereik van de vocals van Simon, sterk in het overbrengen van de emoties in een track, wat met het hieropvolgende (en eerder al uitgebrachte) Demons in my Headphones nogmaals bevestigd wordt. Het hele album luistert van begin tot eind lekker weg met tracks als Gutterflies, The Death Rattle en The Frail die er bovenuit springen.


Living Without Death’s Permission is dan ook een vet album geworden waarmee RXPTRS laat horen dat ze muzikaal gegroeid zijn. Ben je fan van een stevig portie rock’n roll met muzikale uitstapjes naar allerlei andere genres? Dan is dit zeker een aanrader en een album dat je zeker niet mag missen!


Releasedatum: 24 juni 2022Luister:Comments


bottom of page