top of page

Albums | Movements - RUCKUS!


Sinds hun start in 2015 is de Amerikaanse Movements niet gestopt met groeien en zichzelf ontwikkelen. Met RUCKUS! brengen ze hun derde studio album uit. Hun debuutalbum, Feel Something (2017), zette hen op de kaart binnen de poppunk/post-hardcore/emo-revival scene. Met album nummer 2, No Good Left To Give (2020), toonden ze aan dat ze blijven evolueren en zichzelf ontdekken gaandeweg.


Vorige week kregen we eindelijk album 3 op ons bord geschoteld. Ook op RUCKUS! krijgen we weer een iets andere, doch herkenbare, Movements te horen. "I truly don't believe that it could have been a more streamlined process and I don't think we've ever written music that's as good as what we put together for this record," aldus zanger Patrick Miranda.


You're One Of Us now bouwt de spanning op, smijt er wat gitaren bij en ontplooit zich dan tot een topper van een opener voor dit album. Killing Time en Lead Pipe waren twee van de voorproefjes die we van dit album kregen en het is duidelijk waarom. Beide zijn upbeat, krachtige songs waarbij je de refreinen in no time uit volle borst meebrult. Gelukkig kan je tijdens Heaven Sent, en vooral met Tightrope, terug op adem komen. Beide zijn lovesongs die op hun eigen manier gebracht worden. Vooral die tweede toont weer een andere zijde van Movements. Eentje die we enorm appreciëren!


Voor wie liever wat gevoelens van woede wil uitschreeuwen, kan dat dan weer tijdens I Hope You Choke! Movements varieert op dit album duidelijk tussen zachte, liefdevolle waardering en pijnlijke razernij en angst. Ook tijdens Fail You, een liedje over de angst om iemand teleur te stellen en te verliezen, horen we deze tweestrijd.


A.M.P. zorgt er dan weer voor dat je niet anders kan dan meebewegen en zorgt voor een song geladen met sexual tension. Na Dance With Death krijgen we nog een dromerige Coeur D'Alene om het album af te sluiten.


RUCKUS! is geen lang album met slechts 10 liedjes maar bevat stuk voor stuk goede songs die voldoende afwisseling brengen. Movements toont ook met hun derde studio release wat ze in hun mars hebben. Wie Movements trouwens live aan het werk wil zien, moet in november afzakken naar de Dynamo in Eindhoven. Tickets en info.


Releasedatum: 18 augustus 2023luister

Comentários


bottom of page