top of page

Albums | Kissin Dynamite, Not the End of the Road


Als je fan bent van pure, nostalgische heavy metal en nog nooit van Kissin Dynamite hebt gehoord, dan heb je iets gemist in je leven. Deze mannen knallen er het ene bangelijke nummer na het andere uit en op dit album is dat dan ook niet anders. Not the End of the Road begint meteen sterk met het gelijknamige nummer. Epische melodieën, straffe riffs en die knaller van een stem van Hannes Braun heten je welkom op dit nieuwe muzikale avontuur.


Coming Home blijft toch wel mijn favoriet, maar daar kan je in mijn aparte sounds artikel alles over lezen. Ook What Goes Up is een bangelijke en, if I may say so, sexy track. Je moet daar gewoon op meebrullen en bewegen. Kissin Dynamite weet ook af en toe een dosis humor in hun nummers te steken. No One Dies A Virgin is echt hilarisch, je wordt er meteen vrolijk van. "In the very end, life fucks us all" is een zin die je niet snel uit je hoofd zal krijgen. Dit nummer is ook zo savage... ik hou er van! Net als bij All For A Halleluja trouwens, de (al dan niet subtiele) steken die daar worden uitgedeeld naar de hypocrisie binnen het geloof zijn spot-on. Verder worden die stevige heavy metal sounds afgewisseld met rustigere nummers. Gone For Good is er zo eentje; een heel mooie, ingetogen track. Het is leuk om Hannes zijn stem eens op die manier te horen.


Ons muzikale avontuur komt op een einde met het kwetsbare Scars. Een heel mooi nummer met een persoonlijke tekst, waarbij het bijna niet te geloven is dat deze stem dezelfde is als die bij de vorige tracks. Het klinkt zo zacht en gevoelig, niet te vergelijken met die krachtige vocals. Ergens is het jammer dat het album niet wordt afgesloten met een vrolijk nummer, maar langs de andere kant... ik denk dat geen enkele track hier goed na zou passen. De juiste keuze dus.


Dit is absoluut het leukste album dat ik in een lange tijd heb mogen reviewen, ik zat er niets mee in om deze keer op keer te beluisteren. Ik word meteen vrolijk van deze nummers en krijg er maar niet genoeg van.


Releasedatum: 21 januari 2022Luister

Lees

Founded in 2007, German heavy metal formation KISSIN DYNAMITE have made more than just a name for themselves in the scene: With six studio albums and various chart entries (#7 on the GER album charts with their full-length Ecstasy in 2018) the band established their trademark style - characterized by modern sounds, massive anthems and catchy hooks - paired with an 80s stadium rock attitude and eccentric look. Now, the five piece is ready to release their Napalm Records debut, Not The End Of The Road, and usher in heavy metal in 2022 on 12 powerful tracks.


The new studio album was produced, recorded and mixed by vocalist Hannes Braun (Südland Music) himself, who has also worked with bands like SANTIANO, THE KELLY FAMILY and BEYOND THE BLACK. Mastering was completed by Grammy Award winning producer Jacob Hansen at Hansen Studios, known for his work with bands like VOLBEAT and many more.


Comments


bottom of page