top of page

Albums | Eleanora, Mere


Wat enkele dagen nog een beloftevolle voorbode was, is intussen bevestigd.

Tijdens een jaar waarin een album release alles behalve evident lijkt, slaagt Eleanora er in om met een meer dan waardig vervolg op Allure naar buiten te komen. Met 38 minuten aan materiaal is Mere tamelijk beknopt, wat bewondering opwerkt voor de manier waarop het vijftal een dergelijke veelzijdigheid weet te presenteren. Niettegenstaande is alles met een deskundig oog voor het overkoepelend concept gecombineerd, wat voor een coherent eindresultaat zorgt.


Er is zorgvuldig ruimte voorbehouden voor opbouw, breekbaarheid en pijnlijke melancholie. Toch wordt hier bij aanvang met de deur in huis gevallen, en wordt die deur vervolgens in splinters gestampt. Amos maakt indruk en geeft meteen aan dat de mix van genres die Eleanora zich eigen heeft gemaakt ook op dit album voor kleur zorgt. Dit maakt dat het vijftal niet verdwijnt in het grijs van een scène waarin ze nog steeds thuishoort.


Ondertussen staat de kraan open en stroomt de zwarte sludge die intussen is beginnen vloeien gewoon door. Ondanks het feit dat de gekwelde en droefgeestige atmosfeer een luisteraar tamelijk snel omsluit in een emotionele waas, schiet men toch weer even wakker bij de eerste riff van Elders of de abrupte intro van Korre. Monumenten als deze worden smaakvol afgewisseld met een zweverige ijzigheid en zo wordt de aandacht vanaf het begin vastgeklemd en niet meer losgelaten.


Hoe brutaal de eerste momenten dan ook zijn, zo wiegend en weemoedig is de manier waarop de gezwollen orkaan terug zacht neerdaalt en oplost in de stilte. Eleanora weet zich met Mere meer dan ooit te voren te onderscheiden en nu is het, zij het met ongeduld, afwachten op de eerste live vertoning.

Releasedatum : 6 november 2020Luister

lees

The Belgian power sludgers Eleanora present their new record 'MERE' on the 6th of November! This is a co-release between Consouling (CD) & Dunk!records (LP)! Eleanora is a band hailing from Ghent. They deliver emotionally wrenching and viscerally powerful music. Fast, incisive and raw pieces are alternated with slow and ominous sounds. This variety creates a devastating and bleak sounding mixture of screamo, sludge and post-hardcore.


Commentaires


bottom of page