top of page

Albums | Dave Giles, Diamonds and Roses (EP)


In 2019 zag ik een zekere Dave Giles aan het werk in Leuven. Hij verzorgde het voorprogramma van Bry en slaagde erin een positieve indruk achter te laten. Met een leuke en spontane set wist hij het publiek gemakkelijk mee te krijgen. Sindsdien heeft Giles niet stilgezeten. Hij komt nu namelijk met een nieuwe EP: Diamonds and Roses.


Het is een kort plaatje met vier liedjes. Deze werden één voor één gereleased, waarvan het laatste op 29 januari de wijde wereld werd ingestuurd. Doorheen de EP horen we country invloeden, zonder terug te vallen in de clichés; a job well done. Giles heeft duidelijk een sterke stem en dat wordt meteen duidelijk tijdens Elizabeth I. Het is een leuke song met een plakkend refrein. The Weatherman focust op alles wat fout ging de laatste maanden. We denken daarbij natuurlijk meteen aan de pandemie die iedereen treft. Het liedje eindigt wel met een postivieve, en niet onbelangrijke, noot: 'another dark day won't keep me in bed'. Tijdens Little Black Stone doen we het even wat rustiger aan om dan te eindigen met Maggie Knows. Wat dit liedje extra speciaal maakt, is de bijhorende video. Want jawel, daarin zien we Maggie, waarmee Giles samenwerkte voor dit liedje.


Diamonds and Roses is een korte maar leuke EP. De muziek van Dave Giles valt dan wel niet heel erg op tussen de grote massa, het is zeker een interessante artiest om in de gaten te houden!


Releasedatum: 21 januari 2021luister

lees

As a result of loyal support, Dave has been able to self-fund and release two full-length albums. The most recent ‘Tennessee and 48th’, was recorded in Nashville, Tennessee in January 2018 after an 8-month fundraising campaign that raised £23,000. He has also self-produced and released eight EPs, been on numerous tours around the UK, Europe, Ireland, and Australia. He also has his sights firmly set on touring in North America.

Comments


bottom of page