top of page

Albums | All Them Witches, Nothing As The Ideal


Stel je eens voor dat 'niets' daadwerkelijk het ideaal zou zijn. Die gedachte zit nu al méér dan een week in mijn hoofd, raakt er maar niet uit. Materiaal om over te filosoferen wat mij betreft. Gewoon al de vraag of dit dan net hetgeen is wat onze maatschappij nodig heeft of tot de vernietiging ervan zou leiden. Boeiend toch?

Koppel hieraan een luisterbeurt van het nieuwe album en je beseft meteen dat All Them Witches één van de meest interessante bands van het moment zijn. Gestart als een trio in 2012 brachten de heren rauwe, psychedelische bluesrock om dan geleidelijk aan het spectrum van hun sound te verbreden en met het fantastische album Sleeping Through The War te pieken wat hun sound en creativiteit betrof. Even een stap 'terug' (in de tijd) naar een wat ruwer geluid met opvolger ATW, maar deze Nothing As The Ideal toont opnieuw aan dat de band, ondanks zwaar beïnvloedt te zijn door de jaren '70 (wie niet tegenwoordig), wat creativiteit en originaliteit betreft toch een pak boven het 'pack' uitsteekt. We krijgen zoals steeds enkele verrassende nummers die uit de band springen (41 en vooral Lights Out), naast een snuif gothic americana (The Children of Coyote Woman) en vanzelfsprekend een rits psychedelische trips van de bovenste plank. Opvallend is dat het gitaargeluid van Ben McLeod regelmatig stevig uitpakt in de riffs en bij enkele solo's eerder richting een combinatie van oude Led Zeppelin en Blue Öyster Cult gaat. De pompende, stuwende basgitaar en de bezwerende zang van Charles Michael Parks Jr. vormen zoals vanouds de basis waar drummer Robby Staebler de meest fantastische ritmes rond creëert en McLeod ook sfeervolle partijen weeft. Nothing As The Ideal is wat mij betreft zonder twijfel de maatstaf, zowel in de betekenis van de woorden als in het geluid!

Releasedatum: 4 september 2020luister
Lees

"The album is live. Nothing as the ideal is real. Love yourself love your neighbor. Think about how your actions affect the ones around you. Be a light that others want to absorb and reflect. Hope you find something in there that resonates and shakes up the ol subconscious baggage. In the words of a great wise man we are all just walking each other home. This music is our hand in yours. See you around the bend."bottom of page