top of page

Albumbespreking | Just For The Record: Tragedy, #1 Christmas Holiday Party Mix


In onze nieuwe rubriek Just For The Record laten onze recensenten albums aan bod komen die ze om één of andere reden niet hebben kunnen bespreken, maar die toch té sterk zijn om ze zomaar te laten liggen. Releases 2019 welteverstaan.

Wanneer disco gemixt wordt met metal is het minste wat je kan zeggen dat het resultaat speciaal is. Zeker niet ieders smaak, maar deze party band maakt er toch iets unieks van.

Hoe dan ook een glimlach zullen ze op je gezicht toveren.

Meet the band : Disco Mountain Man, lead vocals, lead keyboards – Mo’Royce Peterson, Lead vocals, lead guitar – Andy Gibbous Waning, Lead bass, Lead vocals – Garry Bibb, Lead guitar, Lead vocals – The Lord Gibbeth, Lead drums – Lance, Towel boy, complete idiot.

Hun nieuwe album is er eentje speciaal voor de feestdagen, vergeet Wham, Michael Buble, Eartha Kitt, Gwen Stefani en vele anderen, want hier is de enige echte metal/disco party band. Klaar om de Kersperiode te domineren.

Het album start met de klassieker uit 1945 Let it Snow! Hoewel de tekst op zich geen verwijzing is van Kerstmis, wordt het echter vaak tijdens de Kerstperiode gedraaid. Vele bekende artiesten maakten hun versie van dit bekende lied, maar nu is het tijd voor een rockende versie.

Hanukkah, Oh Hanukkah een traditioneel liedje om het feest van het licht te vieren, bij traditionele luisteraars zal hun licht zeker uitdoven met deze metal versie, want ze zullen iets anders in gedachten hebben gehad tijdens het schrijven van dit nummer. Rock On!

Toen in 1984 Last Christmas uitgebracht werd door Wham! konden ze niet weten dat er nog meer glitter in de wereld bestond dan Wham!. Wel als je de videoclip van Tragedy bekijkt dan weet je “The Show Must Go On” en Last Christmas wordt nooit meer hetzelfde.

In 1953 schreef Joan Javits het Kerstliedje Santa Baby maar deze keer geen Madonna of Kylie Minogue maar een swingende disco versie van de boys uit New York.

The Little Drummer Boy, ongeveer 220 covers in 7 verschillende talen maar dit zal dan toch de eerste keer zijn in glitterbroekjes. Parapapam Parapapapam.

Dan is het tijd om een liedje uit 1966 voorgeschoteld te krijgen, You’re a Mean One, Mr. Grinch. Deze keer is het niet The Grinch who stole Christmass, want voor deze gelegenheid halen ze hun diepste, donkerste stemmen boven. De volgende film zal dan waarschijnlijk ook The Grinch Who Stole The Disco Ball heten.

Het originele Duitse lied Stille Nacht door Franz Gruber, zwevend op zachte tonen brengen de glitterengeltje hun versie.

Bing Crosby’s versie van White Christmas is de meest verkochte Kersplaat aller tijden. Zal Tragedy dit evenaren…… weinig kans, maar zeer zeker een leuke originele poging.

Als afsluiter krijgen we Dear Santa (Bring Me a Man This Christmas), als Lance the towel boy de gentleman is die ze zoeken. Dan hebben ze hem gelukkig gevonden in deze disco versie.

Dit jaar zag ik Tragedy live aan het werk op het festival Parkpop Oostkamp. En het werd een leuke show vol glitter and glamour. Of dit ieders smaak zal zijn, ik vermoed van niet. Maar luisterend met een open mind kan geen kwaad want vocaal hebben ze veel te bieden. Veel optredens staan gepland, maar voorlopig enkel in Amerika en Engeland.

This one is for all you crazy people out there!!

Score: 77/100

Info

Release datum: 20 november 2019

Label: Beautyrock

Uitgaven: CD/Digital/LP

Singles

Tracklist

Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!

Hanukkah, Oh Hanukkah

Last Christmas

We Three Kings

Santa Baby

Little Drummer Boy

You’re a Mean One, Mr. Grinch

Silent Night

White Christmas

Dear Santa (Bring Me a Man This Christmas)

bottom of page