top of page

Albumbespreking | Just For The Record: Tiny Legs Tim - Elsewhere Bound


In onze nieuwe rubriek Just For The Record laten onze recensenten albums aan bod komen die ze om één of andere reden niet hebben kunnen bespreken, maar die toch té sterk zijn om ze zomaar te laten liggen. Releases 2019 welteverstaan.

Tiny Legs Tim is het alter ego van de Belgische blueszanger Tim De Graeve.

De liefde voor Blues kreeg Tim mee dankzij de platencollectie van zijn vader. Hij begon pas op zijn 29ste aan zijn muzikale carrière, want door een leverziekte spendeerde hij veel tijd in ziekenhuizen. Zijn debuut One Man Blues kwam uit in 2011. Met Elsewhere Bound zijn we reeds toe aan zijn vijfde album. Tim blijft vernieuwing zoeken en mengt folk, blues en roots prachtig door elkaar. Ditmaal dan ook nog gesteund door een geweldig spelende band.

Alle liedjes werden geschreven door Tiny Legs Tim.

Guitar and Vocals, Tiny Legs Tim – Blues Harp, Steven Troch – Piano, Luk Vermeir – Baritone Sax, Tom Callens – Tenor Sax, Marc De Maeseneer – Trumpet, Marie-Anne Standaert and Yves Fernandes – Bass and Double Bass, Filip Vandebril – Percussion, Amel Serra Garcia – Drums, Frederik Van den Berghe.

Ook het zeer knappe artwork van het album verdiend een vermelding. Jannes de Schrijver levert met deze hoes een mooi kunstwerkje af.

De clip Elsewhere Bound waarvan je de link terug kan vinden op deze pagina is gedraaid in Bar Venetië in Borgerhout, de clip baadt in een sfeer van ouderwetse gezelligheid.

Het album start zeer sterk met het goed in de oren klinkende titelnummer. Goede blazerspartijen, aangevuld met pianopartijen en gitaarsolo’s en afgewerkt met de ritmische stem van Tiny Legs Tim.

Stevig aanvoelende blues krijgen we dan weer te horen in de nummers Don’t Be Sorry en The Lovin Kind. Damn dit is talent uit België al zou je denken dat zijn roots in Amerika liggen met deze sounds.

"Can I win your love once more" is de vraag die Tim zich stelt in het nummer The Game. Eenzaam en verloren probeert hij de liefde van zijn leven terug te winnen.

Met Still In Love kunnen we genieten van mooie gitaarsolo’s en al luisterend nadenken of de liefde voor eeuwig is.

Als afsluiter van het album serveert TLT ons I Ain’t Ready, een kwetsbaar liedje waar gezocht wordt naar onvoorwaardelijke liefde, een liefde die alle gebreken doet vervagen.

Dit jaar zag ik Tim live aan het werk op het festival Bouger Bouger in Ichtegem. En meteen werd ik muzikaal ingepakt door onze Gentse vriend. Zeker meer dan de moeite waard om live aan het werk te zien. Dit kan zeker nog dit jaar en ook volgend jaar staan heel wat optredens op het programma. Een kleine greep uit het aanbod, Missy Sippy acoustic Blues Jam in Gent 18 december, CC De Steiger in Menen op 13 maart 2020. Alle tourdates zijn terug te vinden op de website.

B.B. King had Tiny Legs Tim in gedachte toen hij zei : "The beautifull thing about learning is nobody can take it away from you." Inderdaad Tim blijft leren, vernieuwen en groeien.

Score: 82/100

Info

Release datum: 1 februari 2019

Label: News P – Sing My Title R

Uitgaven: CD/Digital/LP

Singles

Tracklist

Elsewhere Bound

One More Chance

Still In Love

In The Morning

Nowhere My Home

The Lovin’ Kind

Don’t Be Sorry

The Game

New Place

I Ain’t Ready

bottom of page