top of page

Albumbespreking | Just For The Record: Zebrahead, Brain Invaders


In onze nieuwe rubriek Just For The Record laten onze recensenten albums aan bod komen die ze om één of andere reden niet hebben kunnen bespreken, maar die toch té sterk zijn om ze zomaar te laten liggen. Releases 2019 welteverstaan.

Als ik terugblik op het afgelopen jaar, is er één album dat er voor mij echt uitspringt. Aangezien deze nog niet heeft mogen uitblinken op onze website, geef ik hem nu maar al te graag de kans om jullie omver te blazen. Je hebt de titel vast wel gelezen, Brain Invaders van Zebrahead is het album waar ik het over heb. Vanaf de eerste keer luisteren was ik al volledig verkocht en dit is ook een van de weinige albums die ik gewoonweg niet beu geluisterd kan geraken.

Zebrahead is zo een van die bands waar ik ondertussen al bijna tien jaar fan van ben. De klassiekers als Hello Tomorrow en Rescue Me zitten dan ook nog vers in mijn geheugen, maar dit album vind ik persoonlijk hun beste werk tot nu toe. Vanaf de eerste noten van When Both Sides Suck, We’re All Winners voel je de kracht van deze plaat en merk je dat hun nummers net iets agressiever zijn dan voorheen. Persoonlijk kan ik dit zeker appreciëren. Hoewel alle tracks echt goed zijn, is er eentje wat er voor mij met kop en schouders bovenuit steekt, All My Friends Are Nobodies. Ondanks wat de titel laat uitschijnen is dit een nummer over opkomen voor je vrienden en andere “misfits” die vreemd bekeken worden door andere mensen. De track begint al met geweldige riffs en dan wordt het alleen maar beter. De tekst is dan ook machtig en het ritme en de melodie van het refrein maken het geheel af. Topnummer, mijn punkhartje gaat er sneller van slaan. Ik kan er gewoon naar blijven luisteren, zelfs nu nog.

Andere nummers die nog net dat ietsje meer hebben zijn We’re Not Alright, Do Your Worst en Ichi, Ni, San, Shi. Deze laatste is het stevigste nummer van het album, je voelt enorm veel energie, wat me sterk aantrekt. Maar eerlijk gezegd hebben gewoon bijna alle nummers zoveel energie, gewoon net iets minder woede.

Ik zou kunnen doorgaan, elk nummer van Brain Invaders bespreken en steeds zeer goede commentaar geven, maar ik denk dat jullie het wel ongeveer snappen nu. Zebrahead heeft me volledig omver geblazen met hun laatste album waarop stuk voor stuk topnummers staan. Ik ben dan ook enorm blij dat ik hun met alcohol overgoten concert in Dynamo heb kunnen bijwonen en er een verslag van mocht schrijven! Nu, ik kan zeker wel begrijpen dat Zebrahead niet voor iedereen weggelegd is. Maar als de muziek van Sum41 je wel kan smaken, zou ik dit album zeker een kans geven, je zal er geen spijt van krijgen!

Score: 92/100

Info: Releasedatum: 08/03/2019 Label: Avex Entertainment, MFZB Producers: Paul Miner Uitgaven: CD/EP/Digital

Singles

Tracklist

When Both Sides Suck, We're All Winners

I Won't Let You Down

All My Friends Are Nobodies

We're Not Alright

You Don't Know Anything About Me

Chasing the Sun

Party on the Dancefloor

Do Your Worst

All Die Young

Up in Smoke

Ichi, Ni, San, Shi

Take a Deep Breath (And Go Fuck Yourself)

Better Living Through Chemistry

Bullet on the Brain

bottom of page