top of page

Albumbespreking | 24 Pesos, Flesh & Bones


24Pesos is een Britse bluesband uit Londen, met een sterke Italiaanse infusie.

Ze bouwden al een mooie reputatie op: zo wonnen ze de New Brunswick Battle of the blues in 2011 en de Blues and Soul Show Award for innovation in 2016. Ook werden ze al 10 maal genomineerd voor de British Blues Awards. Toch is deze band momenteel niet zo bekend.

De band bestaat uit Julian Burdock (Zang en Gitaar), Luigi Casanova (Basgitaar), Chicco Alotta (Keyboards), Flippo Giangrande (Drums).

Alle liedjes werden geschreven door Julian Burdock, diverse gast artiesten komen dit album meer kleur geven. Het album werd opgenomen in de Perry Vale studio in Londen door Pat Collier en mixed door James Knight.

You don’t want me, funky bluesrock, met schitterend gitaarspel van Julian. Ik zou zeggen haal jullie luchtgitaren maar boven want dit is er een mooi moment voor.

Flesh and Bones, funky bluesrock, maar wat bovenal opvalt is het stemgeluid van Julian die bijna rappend het nummer brengt.

Giles Robson brengt met zijn harmonica net die extra noten, waardoor het nummer Breakdown Paranoia Blues je doet verlangen naar meer. Terwijl je dan weer funky feelings krijgt van het stomende nummer, Papa Was A Bluesman.

Het tragere Broken Hearted Man neemt je mee op een old school blues trip, waar de gitaar lekker huilt en waar de piano dan weer voor een verzachtende noot zorgt.

All The Same, deze titel gaat zeker niet op voor dit album, want het is allesbehalve al hetzelfde. Al is de muziek volledig anders van genre, de titel Don’t worry be happy blijft door mijn hooft zinderen. Als afsluiter van dit album kunnen we nog genieten van een traag maar zeer sfeervol blues nummer You’ll Never Know.

Hopelijk krijgt de band met hun vijfde album eindelijk de aandacht die ze verdienen.

Nog geen Tour Dates bekend voor de komende maanden, maar wie weet komen er veel nieuwe optredens aan met de release van hun nieuwe album.

"Blues is a tonic for watever ails you. I could play the blues and then not be blue anymore." (B. B. King.)

Dus wie heeft nog een dokter nodig als er zoveel sterke blues muziek te beluisteren valt ?

Score: 77/100

Info

Release datum: 22 November 2019

Label: Ourgate Records

Uitgaven: CD/Digital

Singles

Tracklist

Man Like Me

Think About You

You Don’t Want Me

Broken Hearted Man

Flesh And Bones

I Am The Blues

Luck On Your Side

Goodbye Sweet Angel

Papa Was A Bluesman

All The Same

Breakdown Paranoia Blues

You’ll Never Know

bottom of page