• Vincent Willems

Albumbespreking | Lady Antebellum, Oceans


Lady Antebellum is een Amerikaanse countrygroep uit Nashville, Tennessee. Al kan je deze niet labelen als klassieke country, maar eerder als countrypop.

Het trio bestaat uit Charles Kelley (Lead and background vocals, guitar), Dave Haywood (Background vocals, guitar, piano, mandolin) en Hillary Scott (Lead and background vocals).

De groep werd opgericht in 2006 en met de single Need You Now scoorde de groep hun grootste hit. Het gelijknamige album verscheen in 2010.

Bij de uitreiking van de Grammy Awards in 2011 was Lady Antebellum de grote winnaar, ze wonnen in totaal vijf Grammy’s. In 2012 won de groep de Grammy voor het beste country album.

Ocean is hun zevende studioalbum. Hun nieuwe album gaat over kwetsbaarheid, liefde… zoals de oceaan, altijd zichzelf, maar constant in beweging.

Het album start zacht met het mooie, gevoelige What If I Never Get Over You. Een emotionele bekentenis dat de tijd niet alle wonden heelt. Ook het nummer Ocean staat garant voor diepe emotionele momenten. Pictures is een ballade over dat men er altijd gelukkig uitziet op foto’s. Maar we worden eraan herinnerd dat in het sociaal media tijdperk waarin we leven, niet alles is zoals het lijkt.

The Thing That Wrecks You: hier vormt het trio een duet met country superster Little Big Town. Toch even meedelen dat de groep Little Big Town op 17 januari 2020 hun nieuw album Nightfall uitbrengen. Dit is één van mijn favoriete liedjes van dit album, mijn vinger blijft naar de rewind knop zweven.

Leef en laat leven is dan weer het motto van You Can Do You, een vrolijke country song waar het moeilijk is om op stil te zitten.

What I’m Leaving For: een autobiografische ballade over het leven on the road. Maar steeds verlangend naar wat thuis op je wacht, namelijk niets minder dan je eigen paradijs. Wees geduldig met mijn liefde (Be Patient With My Love): na het horen van deze zoete ballade kan je niet anders dan vergevingsgezind zijn. Alright is dan weer een happy uptempo nummer. Er schijnt altijd licht aan het eind van de tunnel, als dat geen mooi motto is voor de optimisten onder ons.

Voorlopig staan er enkel optredens gepland in Amerika. Na het album zo’n 100 maal te hebben beluisterd kan ik niet anders dan hopen dat ze proberen Europa te veroveren. En dat we zo de kans krijgen om ze eens live aan het werk te zien.

“There’s a great enthusiasm for good country music all over the world” (dixit Willie Nelson).

Wel Willie voorlopig lijkt Europa nog niet enthousiast genoeg voor country muziek, maar voor iedereen die kan genieten van goede muziek een aanrader om je er verder in te verdiepen.

Score: 84/100

Info

Release datum: 15 November 2019

Label: BMLG Records

Producer: Dann Huff

Uitgaven: CD/Digital/LP

Website

Singles

What If I Never Get Over You

Ocean

Tracklist

What If I Never Get Over You

Pictures

Crazy Love

You Can Do You

What I’m Leaving For

Be Patient With My Love

Alright

Let It Be Love

On A Night Like This

Boots

The Thing That Wrecks You -Feat. Little Big Town-

Mansion

Ocean

#albumreview #albumbespreking #nieuwealbums #nieuwereleases #newalbum #newrelease #nieuwalbum #vincentwillems #ladyantebellum #oceans #bigmachinelabelgroup