top of page

Albumbespreking | Bruce Springsteen, Western Stars


Het eerste studio album in 5 jaar. Met de soundtrack Western Stars slaat Bruce een nieuwe weg in.

De legendarische singer-songwriter behandelt in deze documentaire thema’s als liefde, verlies, eenzaamheid, familie en de tijd die nu eenmaal onverbiddelijk verder gaat. De film roept het beeld op van het Amerikaanse Westen, en vertelt met archiefbeelden, muziek en Bruce Springsteen’s persoonlijke visie van het verhaal van Western Stars. De film ging in première tijdens het Toronto internationaal filmfestival.

De liedjes van de film zijn gemaakt door Springsteen en Ron Aniello, gemixed door Bob Clearmountain en mastered door Bob Ludwig. Behalve het iconische nummer van Glen Campbell, namelijk Rhinestone Cowboy. Hierbij wordt hij gesteund door een band en een volledig orkest.

Laat ik starten met één van mijn favoriete nummers van het album, There Goes My Miracle, voor mij een totaal andere sound dan ik gewoon ben van Bruce. Kijk naar wat je gedaan hebt, hartzeer, liefde maar toch krijg ik een happy feeling na het horen van dit liedje door de mooi stem en klanken.

Tucson Train, een prachtig samenspel van Bruce en de strijkers zonder afbreuk te doen aan alle andere muzikanten natuurlijk.

Hello Sunshine, deze song ademt de blues uit, luisteren en genieten. Iedereen die vele kilometers in zijn voertuig aflegt zal tijdens dit nummer meermaals gebruik maken van de rewind knop. Het gevoel van een lange tocht door de woestijn met een truck bekruipt me tijdens het luisteren.

Rhinestone Cowboy, met het orkest erbij wordt het allemaal grootser, indrukwekkender, een geslaagde versie van dit mooie liedje.

Chasin’ Wild Horses, je kan niet van alles wegrennen voor altijd, je kan zeker niet van jezelf wegrennen. Een ballade over het metaforisch jagen op wilde paarden.

Ook het zachte Moonligh Motel weet te bekoren met een intieme Bruce.

"A good song takes on more meaning as the years pass by" (Bruce Springsteen).

Wel met deze liedjes en teksten zal dit zeker het geval zijn.

Al is het iets anders, ik kan niet anders dan dit album die Bruce Springsteen met ons deelt te belonen met een mooie score, al zullen sommige diehard fans liever een rockende Bruce met de E-street band horen.

Score: 82/100

Info

Release datum: 25/10/2019

Label: Columbia Records

Producer: Bruce Springsteen and Ron Aniello

Uitgaven: CD/Digital/LP/Limited Edition LP/Exclusive Colored LP

Singles

Tracklist

Hitch Hikin’

The Wayfarer

Tucson Train

Western Stars

Sleepy Joe’s Café

Drive Fast (The Stuntman)

Chasin’ Wild Horses

Sundown

Somewhere North of Nashville

Stones

There Goes My Miracle

Hello Sunshine

Moonlight Motel

Rhinestone Cowboy

bottom of page