top of page

Albumbespreking | Aurora, A Different Kind of Human


We schrijven 3 juli 2016, vroeg in de ochtend in een halfvolle KlubC staat de dan net 20 jarige Aurora met half-geschoren haar en soort tapijt over haar schouders. De Noorse trekt zoveel aandacht met haar wondermooie stem dat na 3 nummers de tent langs alle kanten begint uit te puilen. Een eerste kennismaking met misschien wel de nieuwe Enya. Na een succesvolle tour van haar eerste plaat All My Demons Greeting Me as a Friend laat ze direct weten dat ze 15 demos heeft en 1000 gedichten voor een volgend album.

En daar is het dan, dat lang verwachte album, en is dit nu haar tweede of derde album?

Een goed half jaar geleden was er immers al Infections of a Different Kind (Step 1), een digital only album en nu dus het tweede deel van dat album A Different Kind of Human (Step 2).

A Different Kind of Human concentreert vooral op de ecologische crisis en de mens. Het is een explosiever album en dat is al direct te horen op de opener The River. Animal staat dan weer bol van vocale technieken, één van de sterkste nummers van het album met een upbeat tempo. "You’re hunting for love, killing for pleasure/ Lost in a concrete jungle".

Aurora toont ons dat ze haar popgeschiedenis kent en flirt op In Bottles met bass en drums, die ons direct doen denken aan Madonna’s Ray of Light album. The Seed heeft een begeesterende atmosfeer, met zware elektronische drums, gonzende bassen en dissonante gezangen. Centraal staat een gezegde van de Canadese Cree indianen: "When the last tree has been cut down the last fish caught, the last river poisoned, only then will we realize we cannot eat money"’ Een mooi slotpleidooi tegen wereldhonger en de uitbuiting van de natuur.

We kijken al uit naar haar passage op Rock Werchter 2019!

Score: 83/100 Info Releasedatum: 7 juni 2019 Label: Glassnote Producer: Aurora Singles: The River

Uitgaven: LP, CD, Digital

Tracklist:

The River

Animal

Dance on the Moon

Day Dreamer

Hunger

Soulless Creatures

In Bottles

A Different Kind of Human

Apple Tree

The Seed

Mothership

bottom of page