top of page

Concertverslag | Alice In Chains, Ancienne Belgique


donderdag 31 mei 2019, Ancienne Belgique (Brussel)

Alice In Chains is ondertussen al 30 jaar een band die niet meer weg te denken is uit de Grunge-scene.

Voor hun optreden in Brussel brachten ze trouwens niemand minder dan Black Rebel Motorcycle Club mee als special guest.

Ik zal dan ook maar meteen beginnen met mijn indruk van dit voorprogramma.

Black Rebel Motorcycle Club was een voor mij nog onbekende band die een stevige indruk heeft nagelaten. De eerste nummers waren wat aan de trage kant en kregen me daarom ook niet meteen mee. De latere nummers waren echter al wat pittiger en spraken me meer aan. Met een afsluiter als Spread Your Love kregen ze uiteindelijk ook zowat de hele zaal mee! Wel vond ik het jammer dat er maar weinig beweging te zien was op het podium…

Dan volgde het moment waarop de hele zaal aan het wachten was… Alice In Chains beklom het podium en zette meteen de AB in vuur en vlam met Bleed the Freak. Een werkelijk waanzinnige show met lichteffecten waardoor je zou willen dat je een zonnebril op had. (Letterlijk dan: één van de spots scheen vol in mijn gezicht). Maar toegegeven, het zag er allemaal wel enorm cool uit, vooral de spots op het drumstel gaven een magisch effect. In tegenstelling tot Black Rebel Motorcycle Club was hier wel beweging te zien op het podium, wat er voor zorgde dat het publiek nóg enthousiaster werd. Zowel stevige nummers als Them Bones en Dam That River kregen een plaats in de setlist, alsook enkele tragere akoestische nummers. Maar je kent het gezegde, “Save the best for last” en ook Alice In Chains heeft zich hieraan gehouden. De sfeer in de zaal steeg nog doorheen het concert en behaalde zijn hoogtepunt tijdens de toegifte. We werden beloond met wel vier bisnummers en het geheel werd afgesloten met hun grootste hit, Rooster. Alles samengevat, een geweldig concert! De mannen van Alice In Chains gaan dan misschien al een tijdje mee, maar ze hebben hèt nog steeds!

Setlist

Bleed the Freak

Check My Brain

Again

Never Fade

Them Bones

Dam That River

Hollow

Your Decision

Rainier Fog

Down in a Hole

No Excuses

Stone

Red Giant

We Die Young

Nutshell

Angry Chair

Man in the Box

Encore:

The One You Know

Got Me Wrong

Would?

Rooster

verslag: Ilke Clissen

foto's: Emily Parry | website | facebook | instagram

met dank aan Emily voor de toestemming om haar foto's (dd. 27/05, 013 Tilburg) te mogen gebruiken!

bottom of page