top of page

Sounds | RONKER, Goliath


Wie herinnert zich nog mijn Sound-stukje over het memorabele concert van de pornstach-band RONKER in Stam X te Denderleeuw?


Wel, deze RONKER brengt op 20 april 2022 hun eerste single Goliath met bijhorende video uit en Brothers In RAW kreeg met enige fierheid een (gedeelde) première.


Goliath is het eerste echte wapenfeit van RONKER, opgenomen door Thomas Valkiers (Crackups) in de legendarische Hightime Studio en gemixt door Amenra-bassist Tim De Gieter. De song op zich is een ware wall of sound met beukende gitaren, splijtende drums en een getormenteerd stemgeluid van Jasper de Petter uit de diepste krochten van de Dendervallei. De perfecte voorbode voor hun debuut EP die de band later dit jaar voorstelt.


In de clip - volledig eigen makelij trouwens - wordt de proef op de som genomen dat je beter pas paddo’s neemt als je mentaal top voelt. De moerasgronden van heimat Denderleeuw zijn het decor van een bad trip waarin zanger Jasper De Petter zich met een badkuip de pleuris sleurt. Ondertussen pummelt RONKER 156 seconden lang de psychose dieper uw kop in.


Naast een beresterke song krijg je er één van de beste Belgische videoclips in jaren bij.

Het geheel brengt je in een post-apocalyptisch sfeertje, die mij deed denken aan "The Walking Dead" meets "Into The Wild". Huiver en geniet!


Lees

Net als het leven anno 2022 slaat RONKER droog op uw bakkes. Omdat het leven anno 2022 al complex genoeg is, gaat RONKER als band op zoek naar de zwaarte in simpliciteit. Met één been diep geworteld in het gitaargeweld uit de Nineties en het andere verstrengeld in de galm van de jaren 80 balanceert de band bewust op de rand van uitersten.


Blackened Post-Punkgaze voor Nine Inch Nails fans, of gewoon indie-metal? Wie zal het zeggen! Wat zeker is, is dat met een drukke concertagenda waaronder kleppers als Rock Herk en een samenwerking met powerhouse Toutpartout (Amenra, Brutus, DIIV) de toekomst de band toelacht.
Commentaires


bottom of page