top of page

Sounds | RONKER, Live at Hightime Studio


“The fun, the hits, the weltschmerz!”


Getuigen beweren dat op 18 september 2021 in Stam X te Denderleeuw verschillende jongeren (van beide geslachten!) met valse pornstaches rondliepen, tot de gesnorde mannen van RONKER het podium betraden en hen op een wervelend debuutconcert trakteerden. Marketingsgewijs een machtig idee, dat ik zeer kan smaken!


Op 17 Februari 2022 posten Jasper de Petter en kornuiten op YouTube hun live set at Hightime Studio en toen wist ik dat ik daar iets memorabel had gemist in Denderleeuw.


God miljaar: geen pseudo-bullshit voor die gasten, maar keivette rock&roll, zowel in hun podium présence als in de 4 songs, die aan bod komen.


Goliath is een ware wall of sound met beukende gitaren, splijtende drums en een getormenteerd stemgeluid uit de diepste krochten van de Dendervallei.


Shame mist mijn inziens de power van de voorgaande song, maar zie ik wel als een welkom opwarmertje voor de komende live-sessies.

Zowel de lyrics het aangeven: don't shame for less!


Old reliable begint als een rustpauze na die stevige portie post noise rock en klinkt ook een stuk experimenteler. Het toont aan dat die bromvliegen ook muzikaal meer in hun mars hebben. Enkel de schreeuwbalkerij vind ik in dit nummer minder gepast en een gemiste kans om wat stemvariatie te brengen. Als ik luister naar If Anything Happens To The Cat, dan weet ik dat Jasper dat potentieel in zich heeft.


MJ zit er dan weer vanaf het begin boenk op tot opnieuw het geschreeuw teveel primeert.

Btw: Who needs Michael Jordan, when you've got Dennis Rodman ...


Bijgevolg heb ik 2 conclusies:

- Als luisteraar en fan hebben jullie met Goliath een nieuw favorietje toegevoegd aan mijn playlist 2022, maar werk aan de variatie in het stemgeluid. Luister naar de laatste Idles en je zal begrijpen wat ik bedoel!

- Als recensent wens ik jullie veel succes toe en hoop ik jullie binnenkort live te mogen horen en zien op één of ander festival.

コメント


bottom of page