top of page

Sounds | Ismena, What Got Into Me


Omdat we bij haar eerste single zo laaiend enthousiast waren, mogen we nummer twee voorafgaand aan de release aankondigen. Opnieuw weet de jonge Utrechtse me te overtuigen en dat zowel met geluid als beeld (video).

De tweede single in aanloop naar het debuutalbum (Untill We Part verschijnt in november van dit jaar) zet de melancholische en wat donkere toon van All I Want verder. Ondanks het trieste verhaal is het niet allemaal kommer en kwel. Ismena Goossen heeft een hoge aaibaarheidsfactor, zowel vocaal als visueel, waardoor je haar het liefst in je armen zou sluiten en troost wil bieden. Haar drie muzikanten zetten dan wel een vrij zwaar geluid neer, maar doen dat op een eerder sobere manier waarbij voldoende (adem)ruimte wordt gelaten. Kwestie van goed kunnen doseren. Die video? Een mooi voorbeeld dat dicht bij huis even mooie beelden kan opleveren dan één of andere exotische locatie. Luister ook naar: All I Wantlees


‘What Got Into Me’ is de tweede van drie singles die de Utrechtse dark indie artiest Ismena, in afwachting van haar debuut album ‘Until We Part’ (november 2021), uitbrengt. ‘Until We Part’ is opgenomen in de Vuurland Studio door veteraan producer Erny Green en gemasterd door Martijn Groeneveld (Blaudzun, John Coffey, Dotan). Na twee veelbelovende, goed ontvangen EP’s laat het album de artistieke groei van Ismena en haar band horen.


‘What Got Into Me’ beschrijft diepe gevoelens van verlangen en pijn. Het gaat over het niet kunnen omgaan met de waarheid en daardoor in waanbeelden leven. Het is een melancholisch verhaal en de duistere tekst wordt benadrukt door zware instrumentale partijen en zweverige zanglijnen. Het zet de toon voor het aanstaande album.

Comments


bottom of page