top of page

Sounds | Ismena, This World Will Break Your Heart


De derde single die Ismena op de wereld loslaat is opnieuw een sterke, dynamische compositie. Die wisselwertking tussen de intensiteit in de muziek en het breekbare/melacholische in de jonge artieste haar stem blijft erg knap gedaan. Al ben ik net iets minder aan de zang deze keer (geen grote fan van falsetto/kopstem, louter persoonlijk dus), toch blijf ik enorm geboeid luisteren én kijken. Want de bijhorende video is alweer eens hele sterke cinema. Ik zie ook precies de thematiek van (het eerste deel uit) de laatste video terugkeren.

Untill We Part verschijnt in november.

Luister ook naar: What Got Into Me

All I Want

lees


‘This World Will Break Your Heart’ is de derde en laatste van drie singles die dark indie artiest Ismena, in afwachting van haar debuut album ‘Until We Part’ uitbrengt. ‘Until We Part’ is opgenomen in de Vuurland Studio door veteraan producer Erny Green en gemasterd door Martijn Groeneveld (Blaudzun, John Coffey, Dotan). Na twee veelbelovende, goed ontvangen EP’s laat het album de artistieke groei van Ismena en haar band horen.

'This World Will Break Your Heart' gaat over depressie en eenzaamheid, Het is geschreven vanuit het perspectief van Ismena, die is overleden en neer kijkt op de wereld die doorgaat zonder haar. De duistere tekst, dynamische compositie en ruwe gitaarpartijen vertellen een verhaal over verlies en wanhoop.


facebook
bottom of page