top of page

RAWreport | Record Stores In RAW: Kroese

Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...record stores!

Erik Damen, Kroese Arnhem | © Henk Visser

Kroese is al héééééél erg veel jaren een bekende naam binnen de Nederlandse platenwinkels. Het begin van Kroese ligt net na de Tweede Wereldoorlog toen de vader van de huidige eigenaar in het centrum van Nijmegen zijn winkel opende. In 1998 is, naast de winkel in Nijmegen, de winkel van Kroese in Arnhem geopend. Een paar jaar later heeft Kroese als aanvulling op de twee fysieke winkel ook een online winkel geopend. Daarnaast is Kroese met hun Kroese Records ook nog actief als platenlabel.


Daan van Haren, Kroese Nijmegen | © Bertus Elings

Bij beide winkels kun je terecht voor zowel cd's, als vinyl, als dvd’s. Het aanbod is erg ruim. Er worden niet alleen veel titels aangeboden - samen bijna 20.000 verschillende titels - maar je vindt er ook een breed aanbod aan verschillende genres. Zo is er naast de gebruikelijk popbak ook veel aandacht en ruimte voor metal/hardrock, symfonische rock, hip hop, dance/electronica, soul, blues, jazz, klassiek en diverse soorten wereldmuziek.


Kroese Arnhem © Henk Visser

Lopend door beide Kroese winkels zie je dat je bij hen niet alleen terecht kunt voor het bladeren door de op alfabet gesorteerde bakken, maar je kunt je ook laten inspireren en/of verrassen door het grote aantal titels dat uitgestald ligt op de tafels en in de diverse goed gesorteerde bakken en wanden met aanbiedingen. Naast al die mooie muziek op cd, lp en dvd wordt er in de Kroese winkels, als het corona-virus niet actief is, met enige regelmaat in-store optredens georganiseerd. Al met al genoeg redenen om één of meerdere keren langs te gaan.


Kroese Nijmegen © Bertus Elings

Praktische info


Kroese Arnhem © Henk Visser
Kroese Nijmegen © Bertus Elings
Kroese Arnhem © Henk Visser
Kroese Nijmegen © Bertus Elings

コメント


bottom of page