top of page

RAWklap | Jan Boucké, Wanheda

Op 2 februari werd het eerste full album A Desert Of Real van Wanheda op ons los gelaten. Aangezien ik toch wel ferm onder de indruk was van deze emotionele rollercoaster leek het mij tof meer te weten over de mannen achter deze plaat. In het gezellige café De Roos in Gent ging ik een pintje drinken met gitarist Jan Boucké en tijdens een toffe babbel vuurde ik enkele vragen op hem af.


Hoe komen jullie nummers tot stand?

Jan Verduyckt is eigenlijk onze mainwriter, hij komt met een idee en samen werken we het verder uit. Ook trekken we geregeld op schrijfweekend, waar we ons volledig afzonderen en focussen op onze muziek. Hier komen veel ideeën naar boven die we dan verder uitwerken samen tot een mooi geheel.


Hoe ziet 2022 eruit voor jullie?

Door de corona toestanden zijn we voorzichtig gebleven met onze planningen, waardoor er nu enkel concrete plannen zijn voor een tournee in het najaar. Veel kunnen of mogen we er nog niet over kwijt, enkel dat het samen zal zijn met een andere band uit het post-rock genre. Nieuwe muziek zijn we ook al aan het schrijven dus 2022 ziet er goed uit voor ons.


Heeft de corona periode invloed gehad op jullie laatste album?

Ja toch wel, want de release van de plaat was normaal een jaar geleden gepland .Door de corona hadden we wel meer tijd om na te denken over onze nummers en het schrijven ervan. Door de verschillende coronamaatregelen werden we beperkt in ons sociaal leven, waardoor je dan meer grijpt naar de sociale media. Ons laatste album gaat dan ook over verslaving, de emotionele strijd die gepaard gaat met onze verslaving aan sociale media, smartphones, technologie in het bijzonder. De frustratie, woede en vertwijfeling komt naar boven op de meeste nummers. We konden nu meer de tijd nemen om alles mooi in te kaderen.



Naar welke bands kijken jullie op ? Of door wie wist je dat je ook muzikant wou worden?

Er zijn verschillende bands waar we naar opkijken, we zijn van jongs af aan bezig met rockmuziek. Maar als ik echt moet kiezen dan kan ik zeggen dat we allemaal grote fans zijn van de Red Hot Chili Peppers, vooral John Frusciante is onze grote gitaarheld, dus we zijn dan ook heel enthousiast over zijn terugkeer bij de Peppers en kunnen niet wachten om hun nieuwe plaat te horen.


Is er een muzikant of band waar je graag een nummer mee zou opnemen?

Er zijn wel veel heel muzikanten waar we vanonder de indruk zijn . Als ik nu één van de eerste personen zou noemen die in me opkomt, dan is het Chiaran Verheyden, gekend van de Mechelse band Hippotraktor maar ook een top producer en composer. Als we dan echt heel groot mogen gaan dromen dan ga ik voor de band If These Trees Could Talk, fenomenale band in het post-rock genre .


Schrijven jullie melodieën die de zang vervangen?

Voor de moment toch wel, maar natuurlijk zeg nooit nooit. Er zitten verschillende zangtalenten onder ons, dus je weet nooit wat de toekomst zal brengen.


Is sociale media belangrijk voor jullie als band?

Sociale media is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven van tegenwoordig. Als band is het wel nodig om sociale media te gebruiken maar hoe ver ga je erin? Alles heeft zo zijn voordelen en nadelen, en de lat ligt soms hoog. Je moet voor jezelf uitmaken hoe ver je erin meegaat en wat je verwachtingen zijn. Maar het is zeker belangrijk voor het delen van je muziek en nieuws omtrent de band.



Wat zouden jullie graag bereiken?

Dat we energie blijven en kunnen halen uit onze muziek, dat we de positieve ervaringen verder mogen beleven van het optreden. Wat we ook heel tof zouden vinden is het spelen op festivals, Pukkelpop zou een dream come true zijn !











Comments


bottom of page