top of page

Fotoverslag | Monkey3 - Willem Twee


Monkey3 @ Willem Twee (Den Bosch, NL) © John Van de Mergel
Monkey3 @ Willem Twee (Den Bosch, NL) © John Van de Mergel

In totaal vijf uur de baan op om een band te zien spelen, daarvoor moet ik er al écht serieus knetter van zijn. De vier Zwitsers hebben de afgelopen vijf jaar met Sphere (2019) en Welcome To The Machine (2024) twee benchmarks van instrumentale albums afgeleverd en dus wilde ik niet wachten tot hun tweede doortocht op Alcatraz deze zomer. Misschien had ik dat toch moeten doen? In 2021 behoorden ze nog tot mijn toppers op het eerder vernoemde festival. Ik stond zowaar met open mond intens te genieten van hun optreden daar. Deze keer voelde ik het niet, al stonden de mannen héél erg straf te musiceren.


Monkey3 @ Willem Twee (Den Bosch, NL) © John Van de Mergel
Monkey3 @ Willem Twee (Den Bosch, NL) © John Van de Mergel

Geen idee waaraan het zou kunnen gelegen hebben? De setlist misschien (ik kan die momenteel nergens terugvinden)? Of lag het aan de opzet van de avond met nog drie bands vooraf? Ondanks dat er werd gealterneerd tussen de kleine en grote zaal om zo meer tijdsefficiënt tewerk te gaan, het duurde me gewoon te lang én ik voelde vooral de drie andere bands niet. Ik zeg dit met alle respect voor de muzikanten: zoals steeds is dit louter een gevoel en geen oordeel.


Toch ging ik met een vrij goed gevoel huiswaarts: zelfs een Monkey3 die ik eens niet voor de volle 100% voel, blijft een gebeurtenis van hoog muzikaal niveau. Ik werd bovendien erg goed ontvangen in Willem Twee waar ik voor het eerst kwam. Nog een zaal met een topteam!


Wat Monkey3 betreft: op naar Alcatraz 2024 waar ze op vrijdag 9 augustus geprogrammeerd staan.


Monkey3 @ Willem Twee (Den Bosch, NL) © John Van de Mergel
Monkey3 @ Willem Twee (Den Bosch, NL) © John Van de Mergel


The Ruff Majik + Alternator + ENMA


 

zondag 19 mei 2024, Willem Twee (Den Bosch, NL) | Foto's: & tekst: John Van de Mergel

Comments


bottom of page