top of page

Fotoverslag | Ice Nine Kills + support, Melkweg

Op vrijdag 28 april was het tijd om richting Amsterdam te gaan voor de show van Ice Nine Kills in de Melkweg. De show, die eerder werd verplaatst van maart naar april (vanwege de tour van INK als support van Metallica), was al een ruime tijd dik uitverkocht. Niet heel gek, aangezien de band live ijzersterk is. Als support kwamen dit keer Skynd en Lansdowne mee. Buiten de Melkweg had zich al vroeg voor opening een rij van fans verzameld. De venue had na de verplaatsing de show (die al uitverkocht was) ook ineens omgedoopt tot onderdeel van een Metallica take-over, wat voor enige verwarring zorgde. Eén ding was zowel voor als tijdens de show duidelijk: het publiek was hier toch echt voor Ice Nine Kills. Wij waren erbij voor een fotoverslag! Lansdowne

Het Amerikaanse Lansdowne mocht de avond in de Max openen met een energieke set. De band speelt typische Amerikaanse alternatieve stadionrock, die doet denken aan bands als Shinedown of Black Stone Cherry. Ondanks dat het genre niet helemaal in lijn ligt met die van het hoofdprogramma, krijgen ze het publiek wel aardig mee. Muzikaal is de band niet per se vernieuwend, maar met veel solo's, sing-a-long stukken en een leuke set laat Lansdowne een goede indruk achter.

Skynd Na een korte ombouwpauze volgde het Australische SKYND, een industriële rockband bestaande uit vocaliste Skynd en multi-instrumentalist Father. De show en concept van SKYND, waarbij de teksten in de nummers gebaseerd zijn op waargebeurde moorden, past goed bij het hoofdprogramma. SKYND speelde in de Melkweg een sterke, theatrale set, waarbij goed te horen was dat ze een goed getrainde zangeres is. De zware tonen klonken goed heavy en persoonlijk vond ik het fijn om te horen dat de muziek van de band live minder bewerkt en heavier klinkt dan op studiomateriaal. Leuke set dus van SKYND, gevuld met nummers zoals Jim Jones en Gary Heidnik, die ook door het publiek goed werden ontvangen.

Ice Nine Kills Van het Amerikaanse Ice Nine Kills weten we inmiddels dat we een megasterke set kunnen verwachten. De shows van de band zijn telkens groter en verkopen steevast uit en in de Melkweg bewijst de band opnieuw waarom dit zeer verdiend is. Met Funeral Derangements werd een stevige set ingezet, waarbij het enthousiaste publiek van begin tot eind meezong, meejuichte en losging. Vorig jaar tourde de band ook al voor de Silver Scream 2. Destijds stonden ze in 013 in Tilburg, maar gelukkig konden we in Amsterdam rekenen op wat wijzigingen in de setlist, zodat we dit keer nummers zoals A Grave Mistake, Savages, Farewell II Flesh en Assault & Batteries live konden horen. Ice Nine Kills gaf dan ook een sterke theatrale show weg, met goed geluid en uiteraard met alle bijbehorende props die inmiddels bij een INK show niet meer weg te denken zijn. Hopelijk snel weer?


Vrijdag 28 april 2023 (Melkweg, Amsterdam) | Tekst & foto's: Jessica Santiago Lopez

Comentários


bottom of page