top of page

Concertverslag | Ice Nine Kills + Frontstreet, 013

Het is donderdag 9 juni als er in Tilburg voor 013 twee lange rijen buiten staan. Een lange rij aan de kant van de Main voor Mastodon, een nog langere rij aan de kant van de Next voor een uitverkochte show van Ice Nine Kills. Dit blijft een mooi gezicht na de afgelopen tijd. Wij waren vanavond aanwezig in de Next bij Ice Nine Kills voor een sterk portie in horror thema gegoten metalcore, met als support de Nederlandse nu-metal band Frontstreet.


Frontstreet

Om 20:00 mocht Frontstreet de show aftrappen. De zaal was al vroeg goed gevuld met mensen die vooral voor Ice Nine Kills kwamen, maar Frontstreet wist ze al snel voor zich te winnen met hun energieke optreden. De nu-metal van de band sloeg goed aan en het publiek had er duidelijk zin in. Refreinen werden al gauw meegezongen en er ontstond al vroeg in de set een pit. Opvallend bij Frontstreet was dat ze dit keer met een man minder én een nieuwe bassist stonden, die vanavond zijn eerste show met de band speelde. Vanuit het publiek was het aan het optreden in ieder geval niet te merken, tenzij je de band eerder gezien had en vooral de backing vocals van Mitchel gewend bent. Nieuwe bassist Dennis werd aan het publiek voorgesteld, met als gevolg dat er al snel “Dennis, Dennis, Dennis” door de zaal heen klonk. Niet alleen tijdens de set van Frontstreet trouwens, maar ook de rest van de avond, tot aan buiten en in de parkeergarage aan toe. Zo snel kan dat gaan.


De band stond in ieder geval sterk op het podium, de drops waren lekker zwaar, het geluid stond goed en de setlist met tracks als “Snake”, “F.R.E.E.” en “Nocturnal” was fijn. Frontstreet heeft ongetwijfeld nieuwe fans bij, wat achteraf bij de merch stand ook te merken was. Binnenkort is Frontstreet in Baroeg in Rotterdam te zien tijdens de Submit Fest presents show van Dropout Kings en later dit jaar gaan ze nog door Nederland op tour samen met Another Now. Zeker checken!

Ice Nine Kills Nadat het publiek opgewarmd was door Frontstreet, was het na een korte change-over tijd voor de band van de avond. Ice Nine Kills knalde vanaf de opener Welcome To Horrorwood” ontzettend sterk de set in en zelfs een blessure binnen de band wist ze er niet van te weerhouden om in 013 een killer van een show neer te zetten. Heel tof om te zien ook dat INK hun hele theatrale set hadden meegenomen voor deze tour, met daarbij alle props en extra crew die op het podium mee acteren. De performance en het theatrale past perfect bij de muziek en de thema’s die de band speelt en dat komt op het podium ijzersterk naar voren. Dit onderscheidt ze dan ook zeker binnen het genre en maakt van een INK show een unieke ervaring.


Het publiek genoot zichtbaar van elk nummer die vanavond gespeeld werd. Er werd dan ook non-stop meegezongen, soms zelfs zo luid dat het bijna de muziek overstemde, maar wat de sfeer alleen maar ten goede kwam. Door de band werd er vooral heel strak gespeeld, de vocals van zowel Spencer als de backing vocals klonken ontzettend goed en het geluid stond perfect. De toffe setlist, met tracks zoals Hip To Be Scared, Stabbing In The Dark, Rainy Day en The Shower Scene focuste zich vooral op de laatste twee albums The Silver Scream en Welcome To Horrorwood: The Silver Scream 2, met als enige uitzondering Communion of the Cursed, van het album Every Trick In The Book. De show eindigde met hoogtepunten Funeral Derangements, Thank God It’s Friday en The American Nightmare.

Een hele sterke show dus van een band die je, als je de kans hebt, zeker moet checken. Hopelijk snel weer?


Donderdag 9 juni 2022, Ice Nine Kills & Frontstreet, 013 (Tilburg) | Foto's & tekst: Jessica Santiago Lopez

Comments


bottom of page