top of page

Fotoverslag | Charley Crockett - Melkweg Amsterdam

Melkweg stond maar liefst twee maal volledig in het teken van country. Op vrijdag 8 september waren we erbij voor rising young star Morgan Wade. Vandaag waren we terug voor Charley Crockett, iemand met al wat meer jaren op de teller, maar ook behorend tot een nieuwere generatie. Tweemaal country, tweemaal echter héél erg verschillend. Onze fotografe neemt een sprong in het diepe en maakt kennis met beide artiesten alsook het genre.


Ags Connolly

"Howdy! my name is Ags",met deze woorden begon de Engelse singer-songwriter zijn 30 minuten durende set met traditionele countrysongs als voorprogramma voor Charley Crockett.


Charley Crockett

Vandaag zag ik een totaal ander publiek dan afgelopen vrijdag bij Morgan Wade: de leeftijd lag over het algemeen iets hoger en veel bezoekers waren in country style gekleed.

Het optreden was ook volledig uitverkocht waardoor mensen zelfs op de trap stonden.

Achter mij stond een jonge vrouw met een cowboy (girl)hoed op, een die-hard fan van Charley zo vertelde ze enthousiast. Toen de intro begon en Charley het podium opkwam begreep ik direct waarom want deze goeduitziende Amerikaanse countryzanger uit Texas is - buiten dat hij goed kan zingen - ook nog eens een echte entertainer en dus voor mij als fotografe erg leuk om te fotograferen. Helaas waren de regels zoals bij de meeste concerten: 'first 3 songs no flash' dus na de eerste noten van het derde nummer gaf ik mijn plek aan de jonge vrouw die enorm aan het genieten was van het optreden en baande mijzelf een weg naar het balkon om vanuit daar nog wat foto's te nemen.

Hoewel dit genre qua muziek niet helemaal mijn ding is, heeft het me toch op de een of andere manier geraakt. Sommige nummers - Cowboy Candy o.a. - blijven gewoon in mijn hoofd zitten en terwijl ik dit typ luister ik stiekem gewoon al voor de tweede keer naar het album 'The Man from Waco'.

Yeeeee-Haw! 

Vrijdag 12 september 2023, Melkweg (Amsterdam,NL) | Foto's: Bianca van Barneveld

Commentaires


bottom of page