top of page

Concertverslag | While She Sleeps, Ancienne Belgique


vrijdag 17 januari 2020, Ancienne Belgique (Antwerpen) | Foto's: Arne Cardinals

In 2016 mochten ze nog het voorprogramma van Bring Me The Horizon verzorgen in Brussel en in 2018 van Architects. Vorig jaar wisten ze een plaatsje te bemachtigen op de affiche van Graspop Metal. Alles gaat vlotjes voor de Britse Metalcore band While She Sleeps. Op 1 maart 2019 kwam hun vierde studio album So What? uit, wat goed werd ontvangen. Het werd hoog tijd dat je jongens dit konden voorstellen in België met een headline show. We moesten een klein jaar wachten, maar ik verklap nu al dat het het wachten waard was!


De avond werd op gang getrokken door de Amerikaanse Vein. De set begon met een halflege zaal, maar dit leek de band niet te storen. Met veel energie en een hoop harde songs wisten de jongens het publiek wakker te schudden. Helaas kon ik geen woord verstaan van wat zanger Anthony zong, of vertelde. Ik was er dan ook niet van aangedaan toen de set na reeds 20 minuten abrupt eindigde. Intussen was de zaal wel mooi gevuld en klaar voor de volgende act.

Ik kan me niet herinneren of ik het volgende voorprogramma, Every Time I Die, ooit al eens live zag, maar ik was aangenaam verrast. Eerlijk, ik heb hen nooit echt een kans gegeven, maar ze wisten zich deze avond wel te bewijzen. Het publiek lijkt zich minder te vinden bij deze muziek, met uitzondering van de moshpit die zich in het midden ontwikkelt. Wanneer de zanger vraagt om een circle pit en niet krijgt wat hij wil, stopt hij even met zingen en pept hij het publiek wat meer op.


Tegen 21u is de zaal mooi volgelopen en is het tijd voor de enige echte While She Sleeps. De band wordt hartelijk onthaald door het publiek dat enthousiast ‘While She Sleeps’ roept. De show gaat van start met Anti-Social, gevolgd door I’ve Seen It All en Inspire. Het lijkt er even op alsof ze gewoon hun album So What? zouden spelen, maar dan komt Civil Isolation. Zowel het publiek als de band genieten met volle teugen. Het is één van die concerten waar je beseft dat deze scene één grote familie is. De hele set voelt fantastisch aan en de energie in de zaal is on-ge-lo-fe-lijk. Het eerste einde komt er met Hurricane. Natuurlijk is er daarna nog ruimte voor een encore met maar liefst drie songs. Tijdens Haunt Me viel mijn oog op iets anders. Ik spotte een zestiger/zeventiger op het balkon, met een Architects shirt, die zich helemaal gaf. Weer zo’n moment dat je beseft dat deze scene erg speciaal is en verschillende mensen aanspreekt. Dit ter zijde. Na Silence Speaks en You Are We verlaat While She Sleeps het podium. Ik kan alleen maar hopen dat de jongens snel terug komen! Verslag: Maui VindevogelSetlist

Anti-Social

I'VE SEEN IT ALL

Inspire

Civil Isolation

Trophies of Violence

Brainwashed

Set You Free

FAKERS PLAGUE

Empire of Silence

Death Toll

Four Walls

The Guilty Party

Hurricane

Haunt Me

Silence Speaks

You Are We

#concertreview #concertverslag #concerttip #liveshow #liveconcert #concert #mauivindevogel #anciennebelgique #abconcerts #abbrussel #whileshesleeps #vein #everytimeidie

bottom of page