top of page

Concertverslag | Solitude Within, De Kuip, Ninove


Solitude Within hadden Brothers In Raw uitgenodigd voor hun album release show. Een uitnodiging waar wij graag op in gingen. Zeker omdat dat nieuwe album, When Kingdoms Fall, mij enorm bevalt.

En op die manier kwam ik voor de eerste keer in mijn leven ook eens terecht in Ninove, in een venue genaamd De Kuip, een naam die ik voorheen enkel maar associeerde met Rotterdam maar laat dat aub geen misleiding zijn.

Het was geen overrompeling maar toch hadden een groot aantal Solitude Within volgers ook de weg naar de juiste De Kuip gevonden.

Emmelie en de jongens hadden er enorm veel zin in om hun nieuwe album aan ons voor te stellen. Zo goed als elke track uit het album stond op de playlist, aangevuld met een aantal blijvertjes uit het debuutalbum.

Op die manier stond de band ruim anderhalf uur op het podium en zagen we het enthousiasme en spelplezier bij de bandleden enkel maar groeien. Voor zo'n (met alle respect) breekbaar meisje blijft Emmelie's stem ook continu op een prachtig niveau.

Ik heb zalig genoten daar in Ninove. Er had gerust wat meer volk bijgekund in De Kuip maar al wie er was heeft minstens even hard genoten als ik. Hopelijk kunnen we de band in de toekomst nog vaker zien spelen. En dat mag gerust ook ergens anders dan in Ninove zijn ;-)


 

zaterdag 22 oktober 2022, De Kuip (Ninove, BE) | tekst + foto's: Jan Guisset

Met dank aan: Solitude Within, Yves Mertens en Bart Arents.


Eskimo Emmelie & the BIR ping(t)uins

bottom of page