top of page

Concertverslag | Serenity, De Klinker


Serenity in Metropool, Enschede © Lorena Aal

Wauw, gewoon wauw. Het moment waarop ik dit verslag schrijf is het twee dagen geleden dat ik op dit concert stond en ik zou deze avond direct opnieuw willen beleven. Op voorhand had ik eerlijk gezegd een beetje schrik voor deze show, omdat ik begon te beseffen dat ik van geen enkele van deze bands meer dan 3 nummers goed kende, maar om te zeggen dat ik aangenaam verrast was, is een understatement. Wat een vette bands, wat een leuke zaal en wat een plezante sfeer! Helaas hadden we op dit specifieke concert geen fotograaf aanwezig, dus alle foto's in dit verslag zijn een dag eerder gemaakt door Lorena in de Metropool te Enschede.


Er was misschien niet zo heel veel volk aanwezig in Aarschot, maar ik had wel het gevoel dat iedereen er zin in had en dat de meesten al vanaf Dragony goed aan het meedoen waren. Straffe opener ook, vocaal misschien niet altijd even stabiel als het de hoogte in ging, maar wel echt een top performance. Catchy nummers, gouden pakjes en veel passie, meer moet dat niet zijn! De drummer van Victorious was ook overuren aan het draaien hier, omdat de originele drummer van Dragony niet aanwezig kon zijn.

Dragony in Metropool, Enschede © Lorena Aal

Victorious zelf was voor mij misschien zelfs hét hoogtepunt van de avond. Meteen al begonnen ze hun set met Dino’s and Dragons en ik voelde mij helemaal op mijn plek. Er werd meegezonden en zelfs gesprongen op deze super sonic powermetal en dat was echt leuk om te zien. Die mannen zaten volledig in hun rol tijdens de nummers, maar wanneer ze begonnen te praten met het publiek, konden ze hun glimlach niet verbergen. Mijn mini crew ging naar huis met twee stickers, een patch, een gesigneerde CD, een t-shirt en een foto met deze band. Needless to say, we waren onder de indruk.

Victorius in Metropool, Enschede © Lorena Aal

Ook Masters Of Ceremony was zeker en vast de moeite, zij stonden daar, zonder keyboard speler, want deze kon er door omstandigheden niet bij zijn en met een powervrouw ten top! Later bleek dan dat zij ook niet de originele zangeres was, maar een tijdelijke vervangster en my mind was blown. Zij was zo goed, hoe is dit niet hun officiële zangeres? Clean vocals of screams, ze deed het allemaal en ze gaf het beste van zichzelf, de hele show lang. In het begin van hun set was ik nog niet volledig overtuigd, omdat het energieniveau hier wel een pak lager lag dan bij Victorius, maar ze hebben mij toch echt wel mee weten te krijgen naar het einde van hun performance toe. Om zo goed te klinken terwijl je maar de helft van je originele bandleden bij hebt... awel chapeau!

Masters Of Ceremony in Metropool, Enschede © Lorena Aal

En dan was er uiteraard de band waar we allemaal op zaten te wachten: Serenity. Ondanks dat ik dus echt wel veel minder nummers van hen kende dan ik oorspronkelijk dacht, was dit echt een vette show. Ze kregen het ganse publiek aan het springen en iedereen was mee aan het zingen en juichen. Je kan dus wel zeggen dat het energieniveau goed zat. Ik stelde mij wel een beetje vragen bij de opstelling van het podium; de micro’s van de gitarist en bassist waren zo dicht bij de rookmachines geplaatst dat, wanneer ze zongen terwijl er rook uit die dingen kwam, je hen niet meer zag staan. Ik wil precies ook niet weten wat die twee dan allemaal hebben ingeademd gedurende die show.


Om te bewijzen dat livemuziek dus ook gewoon echt live moet zijn, bracht de band een klein akoestisch intermezzo in het midden van hun set. Zowel Coldness Kills als In the Name of Scotland werden op die manier gebracht en vooral die laatste klonk heel aangenaam zo. Serenity bracht ons (net als hun drie voorgangers) massa's energie, passie en plezier en ik heb genoten van elke seconde. Hun show werd afgesloten met meezinger Lionheart en nog een foto met het publiek. Echt een super plezante avond met geweldige livemuziek.

Serenity in Metropool, Enschede © Lorena Aal


Setlist

My Kingdom Comes

Reduced to Nothingness

Velatum

Inquity

Set the World on Fire

Hero

Souls and Sins

Coldness Kills

In the Name of Scotland

Legacy of Tudors

Call to Arms

Spirit in the Flesh

Follow Me

United

LionheartComments


bottom of page