top of page

Concertverslag | Raketkanon, AB Box


22 februari 2020, Ancienne Belgiquel (Brussel) | Tekst: Goedele GodfroidWhorses

Ze brengen ultra vette, frisse sounds en slagen er telkens weer in om je te verbazen met hun experimentele stijl. Whorses is een bundel energie dat weet hoe een zaal opgewarmd moet worden. Zo 'out there' als hun muziek is, zo bescheiden zijn de mannen van Whorses. 'Wij staan hier nu in de AB... whaaaat? En dan nog voor Raketkanon... whaaaaat?', lachte de zanger.

Ze brachten een resem aan nummers waarin geen variatie mistte. Ook opmerkelijk was wanneer de zanger in het midden van al zijn enthousiasme zijn microfoonkabel verloor en de drummer in een fractie van een seconde oppikte door in zijn eigen microfoon verder te zingen. Whorses is een band om in het oog te houden.


Raketkanon

Dan was het tijd om de zaal tot in de laatste vierkante centimeter kapot te krijgen. Er waren deskundig gordijnen opgehangen voor de zitplaatsen en het balkon dus je kon enkel maar rechtstaan en meegaan met de onoverkomelijke woeste zee van zwetende lichamen dat er temidden de zaal ging ontstaan.

And what a show it was. Er hing een speciaal afscheidsshow sfeertje, al wil ik geloven dat de superfans ook een ticketje voor de vooruit op 27 februari gescoord hebben, waar ze hun echte allerlaatste show spelen.

Er is iets met Gentse bands op een manier dat ze er telkens weer in slagen om ruige, rauwe shows neer te zetten. Raketkanon is nog zo’n pareltje waardoor ik goesting krijg om mijn timide, rustige zelve in de moshpit te smijten, mee te brullen en alles wat op dat moment in mijn wereld draait resoluut te vergeten.

Ongetwijfeld zullen de bandleden van Raketkanon hun muzikale magie kwijt kunnen in andere projectjes, maar ongetwijfeld zullen heel wat mensen het heel erg jammer vinden dat ze ermee ophouden.


Setlist:

Fons

Nico Van Der Eeken

Judith

Ernest

Harry

Herman

Florent

Suzanne

Encore:

Ricky

AnnaFoto: Melanie Marsman

Comments


bottom of page