top of page

Concertverslag | Monster Magnet + RRRags, Trix


vrijdag 12 februari 2020, Trix (Antwerpen) | Foto's: Jan Guisset, Tekst: Nico Cluckers

Zo ongeveer 2 weken nadat een tourbus in Leuven vanuit een psychedelisch rookgordijn richting Duitsland raasde, parkeerde deze opnieuw op Belgisch grondgebied. Deze keer werden Monster Magnet en met hun supportband RRRags in Antwerpen gedropt om er de hoofdzaal van de Trix aan flarden te raggen.


Dankzij hun frequente bezoeken aan België weet iedereen ondertussen dat Monster Magnet waar voor je geld garandeert. Dat elke R in RRRags respectievelijk 1 van haar 3 ongelooflijk bekwame muzikanten representeert, is echter een minder bekend feit. Broers zijn het niet, maar Rob, Rob en Ron’s verbondenheid is voornamelijk merkbaar door het feit dat ze fantastisch op elkaar ingespeeld zijn en als 1 organisch wezen een podium met hun volle, kleurrijke sound weten te vullen. Gaandeweg de show bleek ‘een aangename verrassing’ zelfs een understatement te zijn toen bleek dat deze band, dat uit een jamsessie is ontsproten, naast improviseren ook nog eens catchy songs met aanstekelijke refreinen brengt. Wanneer een refrein na 1 luisterbeurt voor de rest van de avond in je achterhoofd blijft rondspoken kan je spreken van een fatsoenlijk geschreven nummer en daar is On With The Journey - onder andere - een fantastische voorbeeld van.


De beknopte set waarbij RRRags geen halve seconde de grip op onze onverdeelde aandacht liet verzwakken werd afgerond met Galaxy Hygiene, en uit het instemmend geknik van het publiek viel af te leiden dat dit nummer al een bepaalde reputatie op zich heeft verworven. Dit over 10 minuten uitgesmeerde crescendo, waarbij de 3 beurtelings hun muzikale spierballen lieten rollen, was dan ook het perfecte slot voor een al lang geslaagde show.


Voor fans van oerdegelijke Bluesy Rock is het ten sterkste aangeraden RRRags niet uit het oog te verliezen.


Setlist Rags :

Fridge

On With The Journey

Ararat

Demons Dancing

Bones

Silence is Deafening

Galaxy’s Hygiene

 

Een klein half uur later aanschouwde een volle zaal, met verse pinten in de aanslag, hoe The Bullgod van z’n kosmische troon afzakte en met stomende neusgaten z’n hoeven in de aarde plantte. Vanuit de stoomwolk verschenen z’n 5 evangelisten een voor een op de planken en zo kickstartte Monster Magnet zonder een seconde te verspillen hun Powertrip-celebration met Atomic Clock. Doordat Monster Magnet in West-Europa over de jaren heen kind aan huis is geworden is het mogelijk om na een vergelijkende studie te zeggen dat dit optreden een tikkeltje energetischer was dan vele vorige. Dit viel hoogstwaarschijnlijk te wijten aan de samenstelling van de setlist die enkel uit klassiekers en dooddoeners bestond en was duidelijk te merken aan de uitbundigheid van het publiek. Zweten, brullen, crowdsurfen en drank morsen waren dan ook de voornaamste bezigheden.


Naast een zeer geliefde set brengen ze ook een verpletterende wall of sound en visueel entertainment. Of je de suggestieve, lichtjes vulgaire allures van Dave Wyndorf nu apprecieert of niet, saai kan je het niet noemen. Het feit dat z’n gitaar praktisch of zelfs helemaal niet aanstaat is de vettige rocklegende dan ook dubbel en dik vergeven. Na doorzichtig het einde te veinzen met hun meest gekende nummers Powertrip en Space Lord kwamen ze terug met een dikke dosis encores en eindigden tot ieders genoegen met Negasonic Teenage Warhead.


Monster Magnet is nog steeds de belichaming van sex, drugs & rock and roll, en dat hun succesformule nooit teleurstelt hebben ze op 1 maand tijd niet eens maar 2 maal aan la Belgique bewezen.Setlist Monster Magnet :

Atomic Clock

Tractor

Crop Circle

Temple of Your Dreams

3rd Eye Landslide

See You in Hell

Baby Götterdämerung

Bummer

Powertrip

Space Lord

Encore:

Twin Earth

The Right Stuff

(Robert Calvert cover)

Look to Your Orb for the Warning

Negasonic Teenage Warhead


#concertreview #concertverslag #liveshow #liveconcert #concert #goedelegodfroid #135mm #hetdepot #hetdepotleuven #monstermagnet #rrrags

bottom of page