top of page

Concertverslag | Alcest, Botanique


dinsdag 3 maart 2020, Botanique (Brussel) | Foto's en tekst: Goedele Godfroid


Alcest

De set van Alcest liet niemand onberoerd. Neige en co zien er uit als doodnormale jongens, wat net nog veel meer nadruk legt op de muziek zelf. Ze speelden een goeie 4 nummers van het juweeltje dat hun laatste album Spiritual Instinct is, gecombineerd met wat nummers van Kodama en iconische van vroeger, zoals Écailles de lune - Part 2 en het dromerige Autre Temps.

Zoveel mensen stonden met ogen toe en neuzen in de lucht een beetje rond te dwarrelen op de zweverige en toch makkelijke melodieën van de band. Dit is iets dat je moet beleven om de impact van het buitenaardse geluid mee te maken.

Wat leuk is aan Alcest is het feit dat hun liefde voor kunst en alternatieve muziek doordringt in alles wat ze doen. De album art en t-shirt illustraties zitten vol liefde voor kunst. Hun keuzes van voorprogramma passen telkens zo goed zonder dat ze hetzelfde genre hoeven te zijn. Ze kiezen voor new wave en post hard-core, terwijl ze zelf een mix zijn tussen shoegaze en post-black metal en toch past het geheel perfect tesamen.

Setlist

Les Jardins de minuit

Protection

Oiseaux de proie

Autre temps

Écailles de lune - Part 2

Sapphire

Le Miroir

Kodama

Encores:

Là où naissent les couleurs nouvelles

Délivrance


 

Kælan Mikla

In Ijsland zijn elfen echt, en als je hen live ziet wordt die wetenschap alleen maar bevestigd. Kaelan Mikla brengt atmosferische, dark, ambient sounds gemixt met catchy new wave. De zang-elf brulde de longen uit haar lijf in prachtige mysterieuze lettergrepen geschreven in het ijslands. Voor fans van Grimes is dit een aanrader.


 

Birds In Row

Post-hardcore van het meest energetische soort: Dat is Birds In Row. Drie duracell konijnen die bliksem in hun gat hebben en met een snelheid van 300 kilometer per uur hun instrumenten bespeelden. Soms gebeurden er zoveel dingen tegelijkertijd dat je moeite kreeg om bij te blijven.
#concert #liveshow #liveperformance #concertverslag #concertreview #goedelegodfroid #alcest #botanique #botaniquebrussel #orangeriebotanique

bottom of page