top of page

Albums| Mother, I


In een tijd waarin velen overspoeld worden door automatisch gegenereerde playlists en mensen nog amper de titel van een passerend nummer lezen is het fijn om te zien dat sommige kunstenaars nog steeds vastberaden aan een conceptalbum durven werken.

Het Oostendse drietal Mother levert er eentje af waar leed centraal staat. Doorheen de productie, de titels, de visuals en de album cover is er bewust een bepaalde consistentie bewaard en doorgetrokken.


Zowel dit als de keuze om de opname zo veel als mogelijk onaangeroerd te laten siert het eindresultaat, voornamelijk omdat de nummers eerder onderverdelingen zijn van 1 lange compositie, waar voortdurend wordt afgewisseld tussen sferische soundscapes en emotionele uitbarstingen. De nummers gaan dan ook naadloos in mekaar over waardoor je als luisteraar meteen de hele plaat beluisterd en net zoals de muzikanten zelf de tijd neemt om dit album de aandacht te geven die het verdient. releasedatum: 10 oktober 2020



luister




















Lees

Het album is opgenomen, gemixt en gemasterd met de intentie het verhaal en de muzikaliteit zo eerlijk en ruw mogelijk naar voor te brengen. De muziek werd opgenomen in lange stukken en bleef zoveel mogelijk onaangeroerd zodat de luisteraars de band’s authenticiteit hoort wanneer die speelt. Zelfs de sissende en ronkende versterkers zijn te horen net voor ze inslaan en terug wegtrekken. Voor de mix werd samengewerkt met Jeff Claeys, een atypische keuze aangezien hij niet gekend staat voor zijn werk in de harde genres. Die keuze werd gemaakt in de zoektocht naar een eerlijke en unieke sound, bewust zoekend naar een sound die niet meteen valt binnen de standaard metal sound. Mother I is het eerste deel van een trilogie.




bottom of page