top of page

Albums | Mordkaul, Dress Code: Blood


Toen ik in september vorig jaar bassist Jan Rammeloo (Furia, Your Highness, ex-Bliksem, ex-Diablo Blvd.) mocht interviewen in het kader van onze 'Het favoriete instrument van ...' reeks vertrouwde hij mij al toe dat hij zich net in de rangen van Mordkaul had vervoegd. Hij noemde het toen het "death metal project" van Tim Bekaert (ex-Diablo Blvd., ex-A Brand) en zei dat ik het qua sound in de richting van At The Gates mocht verwachten. Enkele weken later dropte Mordkaul de video voor A Swarm of Illusions in onze mailbox en bleek dat Der Jan inderdaad niet had overdreven. Old Skool Swedish Death Metal met stevige Belgische ballen.

Tim had naast Rammeloo nog ander schoon volk gevonden. Tommy Goffin (ex-Hell City) liet z'n drumkit even voor wat het was en nam plaats achter de microfoon, Vincent Noben (ook al ex-Hell City) speelde vakkundig een aantal gitaarsolo's in en Tony Van den Eynde (ex-Leng Teh') wordt de drummer van de band.

Het was een aantal maanden spannend uitkijken naar de release van dit debuutalbum maar als je weet dat de eerste nummers ervoor al zo'n 15 jaar geleden werden geschreven toont dat aan hoe relatief tijd is natuurlijk.

Tim heeft zijn baby met veel geduld en zorg uitgebroed en dat is er aan te horen. Dress Code: Blood is een succulent plaatje geworden. Death Metal met inderdaad hoorbaar veel invloeden uit Zweden zoals In Flames, At The Gates (hadden we al vermeld) en Entombed.

Een korte intro (Damnation) om u in de juiste stemming te brengen en dan schiet de boel uit de startblokken. Bij het alles verpletterende tempo van het titelnummer kan je de bloedspetters in het rond horen vliegen, Onwards to Hell doet wat het beloofd en van de mokerslagen van A Swarm of Illusions proberen we al van bij de eerste kennismaking te bekomen. Wij liggen nu al knock-out en dan walst All Out War nog even doodleuk over ons heen. Gelukkig is er halverwege een rustpunt met Eve, een instrumental geleid door een akoestische gitaar tegen een achtergrond van drums, percussie en cello. Om er dan, te beginnen met Aurora nog eens een vier nummers tellende orkaan achter te gooien.

Conclusie? Absoluut goed en zeker nooit teveel!

Het is de bedoeling dat het 'project' Mordkaul nu transformeert tot een volwaardige band en hopelijk heeft Bekaert niet nog eens 15 jaar nodig om ons opvolger voor DC:B te bezorgen maar in de eerste plaats hopen wij dat we deze moordband snel ergens op een podium mogen gaan aanschouwen.


Releasedatum: 29 januari 2021luister

Lees


A dark and evil mood, an infernal drive, and incendiary vocals on top is how MORDKAUL likes to forge their killer songs.The members of this Belgium based band share a mutual passion for melodic death metal, and with the splitting up of their former bands Diablo Blvd and Hell City, they finalized the tracks Tim Bekaert started writing a few years back.In May 2020, MORDKAUL’s debut album Dress Code: Blood was recorded by Tommy Goffin (ex-Hell City) vocals, Tim Bekaert (ex-Diablo Blvd, ex-A Brand), Vincent Noben (ex-Hell City) guitars and Adrian Erlandsson (At The Gates, The Haunted,...) drums. Mixing and mastering is done by Dan Swano. Soon after, Jan Rammeloo (ex-Bliksem, Furia, Your Highness) and Tony Van den Eynde (ex-Leng Tch’e) joined forces.

bottom of page