top of page

Albums | Lector, Y (Debut EP)


Na hun singles Cornea en What Do You Want From Me, is powertrio Lector er eindelijk met hun debut EP Y, produced en recorded door Hannes Cuyvers (Ramkot) in de Number Nine Studios en Dunk Studios. Y beschrijft een donkere fase in het leven waarin we onszelf, onze omgeving en ons doel in dit universum in vraag gaan stellen. Die fase brengt ondanks de onzekerheden de ruimte om hierover te gaan reflecteren. In deze EP is duidelijk te horen dat Lector veel in hun mars heeft, en dat er sterke Royal Blood, Audioslave en QOTSA invloeden terug te vinden zijn. Deze invloeden maken van Lector een stevig trio met krachtige gitaarrock, stuwende baslijnen, rellende drums en catchy vocals. Met opener What Do You Want From Me hoor ik een grote Royal Blood invloed opkomen, en die zet zich verder in My Apocalypse. Twee heerlijke groovy nummers met een goed rockgehalte die smaken naar meer . En dan komt How Long Now, waar je hoort dat de stem van zanger Bart Smet wel verschillende laagjes heeft die ons steeds weten te verrassen. Cornea was de tweede single die we kregen als voorloper op de plaat. Maar de uitblinker op deze plaat is voor mij toch het nummer Sh!t, waar je de emoties voelt oplopen.

Releasedatum: 23 maart 2023Luister
Lees


LECTOR. is een powerrock trio, opgericht in 2020. Na meerdere singles gereleased te hebben & heel wat support slots te hebben mogen voorzien in 2022 voor bands als Ramkot, RHEA, Bizkit Park, The Cold Stares (USA) komt de band nu zelf met een debut EP 'Y'.

Produced en recorded by Hannes Cuyvers (Ramkot) in Number Nine Studios & Dunk Studios. Mathias Stal was mixing engineer & Uwe Teichert, Mastering engineer.

2023 lijkt nu al een vruchtbaar jaar te worden voor LECTOR., zo werden de eerste 2 singles '' Cornea & 'What Do You Want From Me' van de EP warm onthaald door de Benelux muziekindustrie (Airplay op KINK NL, Stu Bru, Willy,...) & stonden ze met deze singles in Spotify's New 'Music Friday', 'Ruig & Riffs', 'All New Rock', 'Made in Belgium' playlists.bottom of page