top of page

Albums | Corb Lund, Agricultural Tragic


Corb Lund is een Western en Country singer-songwriter uit Taber, Alberta, Canada. Gezien de vele awards op zak mogen we toch wel een sterk album verwachten. Maar laat ons de huid van de beer niet verkopen voor hij geschoten is.


Het nieuwe album opent met 90 Seconds Of Your Time, een voor Corb Lund typisch upbeat nummer. De energie van dit nummer is voelbaar door het gehele album.

Old men is dan weer een verhaal over de samenleving die de oudere generatie te kort doet, maar er zijn nu eenmaal dingen die jongere mannen niet kunnen doen.

Een sterk in het "oor" springend nummer is het duet met Jaida Dreyer. In Think You Oughta Try Whiskey krijgen we een leuk samenspel, terwijl we terugdenken aan een duet van Johnny Cash en June Carter.

Nadat wat weemoed doorklinkt in Raining Horses vliegen we er weer in met Oklahomans!, country met een rock and roll feeling.

Rustige momenten afgewisseld met tempo is wat we krijgen in Grizzly Blues, met Dance with Your Spurs On kunnen we genieten van een traditioneel getinte country song.

Louis L'Amour is het moment om even tot rust te komen.

Never Not Had Horses een lied geïnspireerd door een gebeurtenis in het leven van Lund's mama. Toen ze twee paarden moest laten inslapen, kwam ze tot het besef dat ze voor het eerst in haar leven geen paarden meer had.

Na het rustigere werk is het weer tijd voor een upbeat nummer en dat is precies wat we krijgen met Ranchin', Ridin', Romance (Two Outta Three Ain't Bad).

Veel energie in Rat Patrol, ik vermoed dat deze de dansvloer hit zal worden van het album.

Tattoos Blues is dan weer iets speciaal, moeilijk onder één noemer te plaatsen. Maar één ding is zeker, You'll love it or hate it.


Voor mij meer traditionele country, maar dan toch met enkele leuke twists.


releasedatum: 26 juni 2020luister


lees Lund’s music reflects his Western heritage and rock and roll roots. His distinct blend of Americana-meets-roots-meets-alt-country has attracted accolades from critics in Canada and the U.S.

Along with his band, Lund tours extensively throughout Canada, the U.S., Europe, and Australia.


bottom of page