top of page

Albums | Bloodywood, Rakshak


Het is dan eindelijk zover; vandaag is de dag dat Bloodywood hun debuut album, Rakshak, op de wereld kan loslaten! Geloof mij, je kan je niet inbeelden hoe hard ik er naar uitgekeken heb om dit album keer op keer te beluisteren en daar in mijne living op te staan dansen. Probeer je dat misschien ook maar niet voor te stellen, mooi kan het er niet uitgezien hebben. Dit is voor alle duidelijkheid niet hoe ik standaard albums review, maar hier kon ik echt niet anders. Bloodywood steekt zo'n zotte hoeveelheid energie en passie in hun muziek, daar kan je niet op blijven stilzitten, wat ook een van de voornaamste redenen is dat deze band op mijn "must see in concert" bucket list staat. Fingers crossed voor Alcatraz dus!


Het grootste deel van de nummers op het album kenden we uiteraard al wel, hun oudere tracks als; Machi Bhasad, Jee Veerey, Endurant en Yaad zijn ondertussen goed gekend door zowat iedereen die ooit al wel eens van de band gehoord heeft. Deze werden ietwat aangepast voor dit album, maar zo'n enorm grote verschillen zijn er niet op te merken. Al vind ik dit persoonlijk wel fijn zo, deze nummers beginnen op de een of andere manier al aan te voelen als "Bloodywood klassiekers", dus het zou misschien geen al te slimme zet geweest zijn om deze drastisch te veranderen. Ook Gaddaar en Aaj werden eerder als singles uitgebracht. Stuk voor stuk pakkende en krachtige nummers met telkens weer een duidelijke boodschap er in verwerkt.


Er bleven dus maar vier nummers over die ik nog nooit gehoord had, maar ook deze wisten mij al snel te overtuigen. Enkel jammer dat ik hier geen teksten van had, aangezien mijn talenkennis niet veel verder gaat dan Nederlands, Engels en Frans, heb ik het gevoel dat ik deze tracks niet volledig kan opnemen of begrijpen zoals de band het bedoeld. If you know what I mean. Je voelt altijd wel die emoties en hebt zo een idee waar het nummer over gaat, ook de rapstukjes van Raoul maken veel duidelijk, maar het voelt toch alsof ik iets mis. Pro tip; bij hun music video's kan je steeds de Engelse vertaling volgen terwijl je naar de nummers luistert, zo kan je het volledige verhaal begrijpen. Al gaat het soms wel heel snel en moet je dan serieus moeite doen om te kunnen volgen.


Bloodywood heeft zo'n unieke sound die de harten van fans over de hele wereld wist te veroveren en die hen een plek op Wacken bezorgde zonder ooit één liveshow gespeeld te hebben. I mean... hoeveel meer heb je nodig om overtuigd te zijn dat deze band speciaal is? Ik zou zeggen, luister sowieso naar Rakshak, laat je helemaal meeslepen en beeld je in dat je voor een podium staat tijdens hun concert... ik kan je garanderen dat je, net zoals mij, hun energie tot in uwe living voelt.


Releasedatum: 18 februari 2022Luister

Lees

Bloodywood are finally ready to release their debut album "Rakshak"! They are an incredible mix of elements, from groove/rap metal to the traditional indian music, with a strong impact in terms of lyrics.
Comments


bottom of page