top of page

Albums | Another Now, OMNIDe metalcore formatie Another Now uit Eindhoven wist eerder al indruk te maken met een reeks sterke singles die ze in aanloop naar de release van OMNI uit hebben gebracht. Dit maakte dan ook dat dit één van de releases van 2021 was waar ik persoonlijk het meest naar uitkeek. De band maakt de verwachtingen meer dan waar want, wat een debuut!

OMNI opent sterk met één van de eerder uitgebrachte singles, Parallax. Het hierop volgende Cascade (feat. Xavier Kleuters), ook één van de singles, liet al een heavier kant van Another Now horen en die lijn wordt ook op de rest van het album doorgetrokken. Want OMNI is hard en ook de teksten zijn sterk. De band heeft ervoor gekozen om geen veilige keuzes te nemen, maar te experimenteren met andere sounds, wat het geheel dynamisch en interessant maakt om te horen. Cascade is hier o.a. een voorbeeld van.

Naast op Cascade horen we dit o.a. ook op het meer nu-metal/industrial georiënteerde Trojan. Door het album heen klinken verschillende elektronische elementen tussen het brute muzikale geweld, die de tracks een extra punch geven en net nog meer opvallen in een aantal breakdowns. Op OMNI krijgen we nog meer te horen hoe sterk de heavy vocals van Stef zijn, die samen met de melodische vocals van bassist Rik de tracks naar een hoger niveau tillen.


Een korte breather tijdens de luisterbeurt krijg je met Vapors, een soundscape gedreven, melodieuze track dat doet denken aan bands als Northlane en waarop we alleen clean vocals horen. Meteen hierna volgt Decisions, waarop de band de samenwerking is aangegaan met Sem van The Royal. Nu staan er een aantal hele vette breakdowns op OMNI, maar de breakdown op Decisions is echt ijzersterk en knalt hard door je speakers.

Ook Laika verdient het om nog even genoemd te worden, want het gitaarwerk hierop is super tof. Dit is misschien wel het meest progressieve en technische nummer op het album. Hekkensluiter We Died At Least a Thousand Times (feat. Julia Rose) is nog een hoogtepuntje. OMNI wordt hiermee hard afgesloten en bewijst het absoluut waard te zijn om van begin tot eind te luisteren.


Another Now laat op OMNI een volwassen sound horen en leveren hiermee een krachtig en dynamisch debuut af waarmee ze zich op het niveau van menig internationale act weten te plaatsen. Ik heb het eerder al geschreven, mocht je Another Now nog niet kennen, dan is DIT het moment om naar de band te luisteren. Klinkt sfeervolle metalcore met een progressief en nu-metal randje, dikke riffs, vette breakdowns en meedogenloze en melodische vocals jou als muziek in de oren? Dan is OMNI van Another Now absoluut een album dat je moet checken. Bonus tip: ga deze band live checken zodra het weer kan!


Releasedatum: 16 juni 2021Luister:


Lees:

In juni brengt Another Now hun debuutalbum ‘OMNI’ uit. De oorsprong van het album gaat terug naar het einde van 2019, toen de band de eerste beginsels van enkele nieuwe tracks ontwikkelde in de studio. Voor het eerst was de band flink aan het experimenteren met elektronische elementen van diverse muzikale stijlen en dit vormde de basis voor de toon van het album.


"OMNI is een album dat de passie voor muziek benadrukt. In iedere uithoek van het album zijn verschillende stijlen en invloeden te vinden. Het gaat niet om wat juist is, maar wat voor ons juist voelt. Ook al betekent dit het breken van regels in het proces. Het gaat simpelweg over het uiten van je passie en het ontsnappen aan de realiteit met je beste vrienden.”


Another Now is een energieke metalcore formatie uit Eindhoven. Het quintet laat in hun muziek zowel de mooie als ziekelijke kanten van onze wereldmaatschappij zien. Geïnspireerd door bands als Northlane, Bad Omens en Crystal Lake creëert de band een eigen sound met invloeden uit de metalcore en progressieve tech-metal. Met hun frisse combinatie van stijlen, een meedogenloze tornado van beukende riffs, abrupte muzikale u-bochten en sfeervolle melodieën, maakt Another Now muziek voor een breed doch avontuurlijk metal publiek.


Comments


bottom of page