top of page

Concertverslag | Amon Amarth, Vorst Nationaal


Op 26 november gingen we vol verwachting naar Vorst Nationaal voor een avond gevuld met Zweedse zware metalen. Achtereenvolgens Hypocrisy, Arch Enemy en de Vikings van Amon Amarth als afsluiter.

Het beloofde dus een hete avond te worden. Helaas hebben we een groot stuk gemist van Hypocrisy vanwege het Brussels verkeer. We kwamen de zaal juist binnen tijdens The Final Chapter, nog gevolgd door Roswell 47, de sfeer zat er al goed in. Nadat ik Hypocrisy had gezien op Alcatraz eerder dit jaar, toch nog tevreden dat ik iets kon meepikken van deze Zweedse sensatie.

Nadien Queen Beast herself, ofwel Allicia White Gluz en Arch Enemy. Er werd geen tijd verspeeld aan nutteloze bindteksten tijdens een verschroeiende set waarin het tempo op geen moment verslapte. Hits zoals My Apocalypse, Ravenous en vele andere werden in snel tempo op het publiek afgevuurd. Op het einde van de set werd de oudere fan nog verwend met klassiekers zoals No Gods, No Master en Nemesis als slotakkoord. Enig minpuntje, de vocals kwamen er toch niet altijd even goed door, niet dat dat het publiek deerde. De sfeer was vol verwachting voor de headliner van deze avond. Het publiek hield zich nog nauwelijks in.

En dan uiteindelijk het hoogtepunt van de Zweedse Invasie, de Vikings van Amon Amarth. Als intro werd Run To The Hills gespeeld. Toen viel het doek op de tonen van de intro Van Raven’s Flight, gevolgd door een eerste salvo pyro-effecten. De band was in vorm, en het publiek liet zich gewillig meeslepen in de verhalen van de legendes en gevechten uit Scandinavië. Hun songs zijn zo gekend, zodat er eigenlijk geen onbekende songs zijn in hun discografie.

Achtereenvolgens werden Death In Fire, Deceiver Of The Gods, First Kill en de opener van hun recentste meesterwerk Faffner’s Gold op het publiek afgevuurd, ondersteund door het nodige vuurwerk, wat zacht uitgedrukt wel heel indrukwekkend was. Het tempo bleef hoog met Crack The Sky, en enkele oudere songs zoals The Way Of Vikings, Prediction Of Warfare, etc. Johan Hegg en de zijnen kwamen, zagen en overwonnen met ook nog een heel strakke versie van Shield Wall.

Het publiek schreeuwde voor meer en kreeg wat het vroeg, The Pursuit Of Vikings en Twilight Of The Thundergod werden meegebruld door het publiek. En als het serpent Jormungand terug werd verslagen, gingen de lichten opnieuw aan. Na eerdere passages op Graspop En Alcatraz alweer een heel indrukwekkende set. Deze heren zijn klaar voor het headline werk op dergelijke festivals.

3 topbands deze avond, meer van dat!

Setlist Hypocrisy

Fractured Millennium

Adjusting The Sun

Fire In The Sky

Eraser

War-Path

The Final Chapter

Roswell 47

Setlist Arch Enemy

The World’s Yours

War Eternal

My Apocalypse

Ravenous

Under Black Flags We March

The Eagle Flies Alone

First Day In Hell

As The Pages Burn

No Gods, No Masters

Dead Bury Their Dead

Nemesis

Setlist Amon Amarth

Raven’s Flight

Runes To MY Memory

Death In Fire

Deceiver Of The Gods

First Kill

Faffner’s Gold

Crack The Sky

The Way Of Vikings

Prediction Of Warfare

Shield Wall

Guardians Of Asgaard

Raise Your Horns

The Pursuit Of Vikings

Twilight Of The Thunder God

Fotoalbum

dinsdag 26 november, Vorst Nationaal (Brussel) | Foto's: Pieter Bouckhout

#concertreview #concertverslag #concerttip #liveshow #liveconcert #concert #amonamarth #ReinoutVanVaerenbergh #archenemy #hypocrisy #vorstnationaal #vorstnationaalbrussel

bottom of page