top of page

Concertverslag | Mildtfest, Dynamo


De zomer mag dan wel voorbij zijn, dat wil niet zeggen dat er geen festivals meer georganiseerd worden. Op zondag 3 november vond in Dynamo (Eindhoven) de derde editie van Mildtfest plaats. Bezoekers konden rekenen op een namiddag die volledig in het teken stond van Poppunk. Eén van de leukste dingen aan Mildtfest is trouwens het goedkope prijskaartje. Voor slechts 24 euro geniet je een hele middag van bekende en minder bekende bands, fijn toch?

Bony Macaroni

De Nederlandse Bony Macaroni mocht de spits afbijten in de basement en de sfeer zat er meteen in. Het is duidelijk dat deze groep plezier voorop plaatst. Ze amuseren zich duidelijk op het podium terwijl ze leuke Poppunk brengen, voornamelijk in het Nederlands. De zaal lijkt vooral bij het laatste liedje de smaak echt te pakken te hebben.

The Spvark

Op de mainstage mocht The Spvrk openen, een driekoppig bandje uit Breda. Ze gaan intussen al een vijftal jaar mee. De vocals worden gebalanceerd door een zanger én een zangeres. Hoewel de liedjes zeker energiek zijn, waren de hoge tonen van de zangeres niet helemaal mijn ding. Ik kon mij beter in haar gezang vinden bij rustige songs. Het publiek, waartussen duidelijk een hoop kennissen en vrienden van de groep zaten, leek zich prima te vermaken.

Mayleaf

Back to the basement voor Mayleaf. Deze groep bestaat uit leden van vroegere bands en is ook afkomstig van Nederlandse bodem. Mildtfest kreeg de primeur te pakken voor hun eerste optreden! Ze brengen een leuke set van alternatieve Grunge/Rock muziek en zangeres Ilah lijkt een geboren podiumbeest.

Mountains To Move

Ook België krijgt een plaatsje op de affiche met Mountains To Move. Een dankbare punkrockband die helaas aan zijn laatste shows bezig is. Ze verzorgden eerder al het voorprogramma van Boston Manor in Antwerpen op deze tour en ook hier zetten ze een mooie prestatie neer.

The Positives

De laatste Nederlandse groep op het programma is The Positives. Ze hebben hun naam duidelijk verdient: de jongens brengen meteen een positieve sfeer in de zaal. Net zoals Bony Macaroni staat amusement hier centraal. De groep wordt dan ook heel goed onthaald in de kleine basement.

Grayscale

Dan is het de beurt aan Grayscale. Zoals verwacht kunnen deze jongens op veel bijval van het publiek rekenen. Helaas zaten hier ook een hoop fangirls tussen die waarschijnlijk vooral voor zanger Collin aanwezig waren. Het geschreeuw in plaats van gezang zorgde dan ook voor frustrerende situaties en een mislukte moshpit hier en daar kon natuurlijk niet ontbreken. Gelukkig was het optreden zelf wél de moeite.

Na mijn slechte ervaring met Modern Error in Antwerpen, besloot ik tijdens deze set een bezoekje te brengen aan Taco Bell.

Boston Manor

Met een gevulde maag keer ik terug voor Boston Manor. De verwachtingen van het publiek worden rijkelijk ingevuld. De verwachtingen van crowdsurfers helaas niet. Het was verschrikkelijk om te zien hoeveel falende crowdsufers er te zien waren. Zanger Henry meldde naar het einde van de show wel dat de crowdsurfers een stuk beter waren geworden doorheen de set.

Belmont

De basement was goed vol voor Belmont, een krachtige band uit Chicago. Ze zijn momenteel op hun eerste tour in Europa, waar ze duidelijk al goed voet aan wal hebben gezet. De zaal barst meteen los en geniet met volle teugen van het optreden. To be fair: de zanger heeft een aparte stem, en je bent ervoor of je bent er niet voor.

Real Friends

De headline deze editie is Real friends. Tijdens de allereerste editie van Mildtfest mocht deze band nog een optreden in de basement voorzien. Intussen groeiden ze immens veel en sloten ze het festival af met een energieke set gevuld met oude en nieuwe songs. Hoewel zanger Dan er wat ziekjes uit ziet, slaagt de hele band er toch in om het beste van zichzelf te geven en de hele zaal mee te krijgen.

Het werd uiteindelijk een fijne avond met wat minpuntjes, waarbij vooral de fangirls roet in het eten gooiden. Hoe dan ook kijk ik zeker en vast uit naar de volgende editie van Mildtfest. Ik blijf dit Poppunk idee een zeer leuk initiatief vinden van Dynamo!

zondag 03 november, Dynamo (Eindhoven) | Foto's: Femke Valks

bottom of page