top of page

Concertverslag | Ninja Sex Party, Melkweg


zondag 27 oktober , Melkweg (Amsterdam) | Foto: internet

Nooit had ik zelfs maar durven dromen dat ik deze band ooit live zou kunnen zien, maar exact op mijn verjaardag startte de ticketverkoop voor de Europese tour van Ninja Sex Party. Na jaren een fan te zijn van het het duo op YouTube, was dit dan ook echt een droom die zou uitkomen. Afgelopen zondag was het zover. Na een ongezien lange wachtrij, die ervoor zorgde dat we het eerste voorprogramma gemist hadden, bereikten we eindelijk de ingang van de Melkweg. Echt waar, de rij was zo lang dat mensen aan ons kwamen vragen waarvoor we in godsnaam aan het aanschuiven waren. Zelfs de dude van TakeAway die langs kwam fietsen begon te lachen en riep “what the hell!” Anderen, die effectief bij het concert moesten zijn kwamen dan weer zeggen dan ze voor “een band” kwamen en vroegen zich af of dit wel de juiste rij was. Ja, als mensen de naam al niet durven uitspreken, zit je waarschijnlijk wel juist.

Na de geweldige show van TWRP, die elk nummer opdroeg aan de ladies in de zaal, op eentje na, was het eindelijk zover! TWRP ging het podium af en kwam twee minuten later weer op om de show van NSP te ondersteunen. De lichten dimden en op het scherm vanachter begint een filmpje te spelen. De Lasersaurus Rex verteld dat hij het niet kan uitstaan dat er “awesomness” bestaat in het universum en besluit de show te boycotten. Dit verhaal was dan ook de rode draad doorheen het concert. Dan komen er twee extra schimmen het podium op. “Ze staan daar gewoon echt!”, deze woorden hoorde ik rondom me en gingen ook door mijn hoofd. Daar zijn ze dan, Danny Sexbang en Ninja Brian, in levende lijven, gewoon voor je neus op een podium! Een zot gevoel. De show startte met de intro versie van NSP Theme Song, waarin de band zichzelf dan ook voorstelt. Het nummer waarop ik echt gehoopt had te horen die avond, Cool Patrol, werd als tweede gespeeld. Als je nog nooit van NSP gehoord zou hebben, moet je dit clipje maar eens opzoeken, dan krijg je ineens een idee van welk dansje ik deed op dat moment.

De show werd tussen de nummers door aangevuld met comedy, de nodige middelvingers naar het publiek van Ninja Brian en het verhaal dat steeds verder door ging. Zo stuurde de Lasersaurus een hoop robots op het concert af, die Danny dan met behulp van de band verslagen heeft. Later kwam de Lasersaurus Rex dan ook zelf het podium op gelopen en heel even leek het alsof alles fout zou gaan… maar we hebben hem met ze’n allen toch verslagen! Ja, dit was een show voor volwassenen en ja ik vond dit geweldig. Buiten hun originele nummers, speelde Ninja Seks Party ook enkele 80’s nummers uit hun Under The Covers albums.

Hoogtepunten van de show (na Cool Patrol) waren voor mij Heart Boner, Release the Kraken en Danny Don’t You Know. Heart Boner is nu eenmaal zo’n mooi liedje dat je ook gewoon smelt voor de charme’s van Danny terwijl hij het zingt. En eerlijk, vooraf was ik een klein beetje sceptisch over hoe zijn stem live zou klinken. Ik had wel verwacht dat het goed zou zijn, maar was niet zeker of hij alle hoge noten zou halen zoals op de albums. Maar Jesus… wat heeft die man een stem! Hij bleef me gewoon verrassen doorheen het hele concert. Release the Kraken was ook GE-WEL-DIG, niet alleen door het nummer zelf, maar vooral omdat Brian het podium kwam opgelopen met een plushe inktvis op zijn hoofd en crocks aan zijn voeten en zo zelf de kraken werd. Alle stukjes die hij op het album zegt als kraken, kwamen nu dus ook live terug en dit was gewoonweg hilarisch.

Toen de band na Starlight Brigade aankondigde dat de show er bijna opzat dacht ik, “nee, dat kan niet, dit moet echt nog veel langer duren!”. Het leek dan ook eerlijk waar alsof de band nog maar een half uur aan het spelen was, maar in werkelijkheid, was het laaste uur gewoon enorm snel voorbij gegaan. Toen Danny Don’t You Know begon kreeg ik dan ook kippenvel en ik denk niet dat ik de enige in de zaal was met dat gevoel. In het nummer zingt Danny voor zijn 13-jarige zelf en legt hij uit dat alles goed komt en dat hij geweldig is, ookal voelt het op dat moment niet zo. Het nummer is dan ook een ode aan alle nerds over de hele wereld die zichzelf altijd awkward en buitengesloten hebben gevoeld, of zich nog steeds zo voelen. Een heel persoonlijk nummer van Danny, wat vele mensen over de hele wereld geraakt heeft. Magisch om dit live te kunnen zien.

Toen de band hun laatste nummer had gespeeld, bleven ze het publiek bedanken. Het feit dat een Amerikaanse band, zonder platenlabel en volledig op zichzelf in Europa kan toeren en hier zo goed ontvangen werd, deed hun duidelijk iets. Danny leek dan ook oprecht heel even gewoon niet van het podium te willen gaan.

Helaas zat de show er nu echt op. Alles was veel te snel voorbij gegaan, maar was wel een onvergetelijke ervaring! Van de ongelooflijk lange wachtrij in het begin, tot de nog steeds enorm lange rij aan de merchstand achteraf, alles was top en zal me voor altijd bijblijven.

Setlist NSP Theme Song (Intro Version) Cool Patrol Unicorn Wizard Bloopy Reggae Jam / One Love / Bloopy Latin Jam / Bloopy Punk Jam You Spin Me Round (Like a Record) Lasersaurus Heart Boner Release the Kraken We Built This City Starlight Brigade Danny Don't You Know

Encore: The Hit

#concertreview #concertverslag #concerttip #liveshow #liveconcert #concert #ilkeclissen #ninjasexparty #melkweg #melkwegamsterdam

bottom of page