top of page

Concertverslag | Roam, Kavka


zondag 29 september 2019, Kavka (Antwerpen) | foto: internet

Zondag 29 september was de Kavka in Antwerpen dé place to be voor Pop Punk fans om de week perfect af te sluiten. Het beloofde een goed gevulde avond te worden met niet minder dan vier acts op het programma: The Dead Love, Woes, With Confidence en Roam. Deze twee laatste besloten namelijk om een co-headline tour te doen om hun nieuwe albums te promoten. Begin augustus bracht With Confidence hun tweede studio album Love and Loathing uit via Hopeless Records. Roam bracht de maand erna via hetzelfde label hun derde studio album Smile Wide uit.

The Dead Love, recht uit Australië, mocht de avond op gang brengen. Ook deze jongens brachten in november een album uit met de leuke titel The Extinction of Unicorns. Hun sound zat zeker goed gedurende hun set, maar helaas was het publiek nog niet helemaal wakker. Er werd zeker geprobeerd om wat interactie te voorzien, maar zonder veel succes. Hopelijk was dit concert een wake up call voor de Belgische Pop Punk scene want er zit zeker potentieel in The Dead Love. De sfeer sloeg helemaal over toen het de beurt was aan het tweede voorprogramma, de Britse groep Woes. Het was meteen duidelijk dat deze jongens al wat meer grond in ons Belgenlandje hebben. Het publiek ging vlot mee in alles wat de Britten zongen en zeiden. Enkele fans hadden zelf een speciaal bord voorzien tijdens het nummer High On You waarop stond High On You Woes. Ook bij deze guys was een solid sound aanwezig die ik zeker kon smaken. Een heel leuke band maar zo eentje waar het potentieel misschien wat wordt ondermijnt door het grote aantal fangirls dat op hun concerten afkomt.

De voorprogramma’s hun job zit erop dus het is tijd voor de main acts. Het publiek wordt getrakteerd op maar liefst twee bands. With Confidence is als eerste aan de beurt, een band die intussen al wat op zijn kerfstok heeft. Aan het einde van 2017 werd gitarist Luke Rockets uit de groep gezet na vermeend seksueel wangedrag. Ook zanger Jayden Seeley kreeg te maken met aantijgingen. Na een korte pauze kwam With Confidence terug met een reeks concerten en de aankondiging van hun tweede studio album. Het publiek lijkt zich niks van de toestanden te herinneren en doet vrolijk mee als ze de eerste noten van Moving Boxes horen. En om eerlijk te zijn, ja, de band heeft die goede sound van de Better Weather tijden nog steeds en ze doen het goed op het podium. De vierkoppige band krijgt het publiek vlotjes mee en de hele zaal lijkt in rep en roer te staan. Uiteraard wordt hun liedje Voldemort tot het einde bewaard, waarmee ze op een sterke noot eindigen.

Deze avond was Roam als tweede aan de beurt. De zaal leek al wat leger te zijn dan tijdens de eerste main act, maar dat had zeker geen invloed op de aanwezige energie. De zaal werd duidelijk opgedeeld in twee: de zijkanten met het rustige volk en het midden met de mensen die te veel energie hadden (uiteraard zat ook ik hierbij). Met een mix van oude en nieuwe songs kon Roam elke fan pleasen. Met een moshpit hier en een circle pit daar (stel je geen al te heftige toestanden voor) was het puur genieten voor de Pop Punk kids. Net voor het einde (Playing Fiction) werd hét Roam liedje gespeeld: Head Rush. De angry finger pointing en massa die naar voor stormde bij deze song, zorgden voor een Alex Costello (zanger van de groep) die achterover viel. Een grappig zicht én de tweede keer dat een zanger die avond op het podium viel (David van Woes was de eerste).

Het was een fijne avond in de Kavka in Antwerpen waar alle vier de bands het beste van zichzelf gaven. Zowel de support als de main acts waren een plezier om te zien en ik hoop vooral dat The Dead Love nu wat voet aan wal heeft gekregen in België.

Setlist

I don't Think I Live There Anymore

Alive

Flatline

Better In Than Out

Dead Weight

Hand Grenade

Hopeless Case

Turn

Piranha

Head Rush

Playing Fiction

#concertreview #concertverslag #liveshow #concert #liveconcert #liveoptreden #mauivindevogel #kavka #kavkaantwerpen #kavkaoudaan #roam

bottom of page