top of page

News | Amenra 20th anniversary, The Building of the Free Church


Een héél weekend Amenra in al haar artistieke glorie, dat mag Amsterdam beleven van vrijdag 27/09 tot zondag 29/09. We geven op basis van de verkregen info mee wat je zoal kan verwachten...en dat is héél wat!

Vrijdag 27 september

De Beeldenstorm

Speciaal voor The Building of The Free Church stelt Colin H. Van Eeckhout een tentoonstelling samen met werken van verschillende kunstenaars die zich laten inspireren door dezelfde thematieken als de band Amenra, en elkaar wederzijds inspireren. Onder andere werk van Arjen Kunnen, Maarten Kinet, Kristoffer John Mondy, Aline Gorsen, Philippe Lantoine, Jan Opdekamp, Stefaan Temmerman en Christophe Mencke zal te zien zijn in de Brakke Grond. Lokatie: De Brakke Grond

This Kind of Bird Flies Backwards

Dansvoorstelling door danseres en choreografe Natalia Pieczuro met live muziek door Colin H. van Eeckhout (Amenra, CHVE), Bjørn Lescouhier (Regression) en Mathieu Vandekerckhove (Amenra, Syndrome).Een duistere danssolo geïnspireerd op verhalen van levenslustige mensen en niet bang zijn om met vallen en opstaan hun doel te bereiken. Mensen die openstaan voor de kracht van meeslepende gevoelens in extreme situaties. Een ontmoeting tussen choreografe en danseres Natalia Pieczuro en muzikanten Colin H. Van Eeckhout, Mathieu Vandekerckhove en Bjørn Lescouhier. Een gitzwarte, meeslepende performance.

Lokatie: De Brakke Grond

Info & Tickets A Night by Colin H. Van Eeckhout Een met muziek gevulde avond in de sfeervolle Rode Zaal van de Brakke Grond gecureerd door Amenra frontman Colin H. Van Eeckhout. Bevriende bands en gelijkgezinden van Amenra zullen het podium betreden. Op het affiche staan broeder Dieleman, Lingua Ignota en Onmens.

Lokatie: De Brakke Grond Info & Tickets

Zaterdag 28 september De Beeldenstorm zie vrijdag 27 september Info & Tickets

Ain't Done Much Healing

In zijn theatrale ritueel toont acteur en theatermaker Peter Seynaeve de kracht van suggestie en verbeelding. Ain't done much healing openbaart de sluimerende poëzie die aanwezig is in de dingen die ons omringen. Door subtiele ingrepen, onverwachte combinaties en rituele handelingen wekt hij objecten uit onze dagelijkse context tot leven. In een intieme en exclusieve setting voor vijftien mensen ontstaat zo een ontroerend verhaal over verlies en loslaten.

Lokatie: De Brakke Grond Info & Tickets

The Building of the Free Church De muzikale intensiteit van Amenra te beleven in de schitterende setting van Paradiso. Bovendien het exclusieve optreden van Amenra in Nederland, n.a.v. het 20-jarige bestaan. Op de affiche van de grote zaal staan Alcest en Lingua Ignota. In de kleine zaal kan je Treha Sektori, Bossk en Year of the Cobra ontdekken. Lokatie: Paradiso Info & Tickets

The Pain of Others

Is pijn deelbaar? Kan je letterlijk meevoelen met een ander? Met The Pain of Others vraagt filosoof en theatermaker Peter Aers ons minstens een gegronde poging te doen. Met zijn gespreksperformance creëert Aers eigenzinnig werk op de grens tussen theater, participatie en reflectie. Met een open en nieuwsgierige blik organiseert hij oefeningen in spreken, waarbij de dialoog met mensen centraal staat.

Lokatie: De Brakke Grond Info & Tickets

Zondag 29 september

De Beeldenstorm

zie vrijdag 27 september

Het Ochtendgloren: brunch en terugblik Barbara Raes (Beyond the Spoken, werkplaats voor niet-erkend verlies) en Colin H. Van Eeckhout (frontman Amenra) blikken samen met kunstenaars, curatoren en partners in het programma terug op het festival. Met hen en het publiek praten zij, onder het genot van een uitgebreide brunch over manieren en vormen om rouw, verlies en pijn te verbeelden.

Lokatie: De Brakke Grond

Info & Tickets Ain't Done Much Healing

In zijn theatrale ritueel toont acteur en theatermaker Peter Seynaeve de kracht van suggestie en verbeelding. Ain't done much healing openbaart de sluimerende poëzie die aanwezig is in de dingen die ons omringen. Door subtiele ingrepen, onverwachte combinaties en rituele handelingen wekt hij objecten uit onze dagelijkse context tot leven. In een intieme en exclusieve setting voor vijftien mensen ontstaat zo een ontroerend verhaal over verlies en loslaten.

Lokatie: De Brakke GrondI Info & Tickets

The Pain of Others

Is pijn deelbaar? Kan je letterlijk meevoelen met een ander? Met The Pain of Others vraagt filosoof en theatermaker Peter Aers ons minstens een gegronde poging te doen. Met zijn gespreksperformance creëert Aers eigenzinnig werk op de grens tussen theater, participatie en reflectie. Met een open en nieuwsgierige blik organiseert hij oefeningen in spreken, waarbij de dialoog met mensen centraal staat.

Lokatie: De Brakke Grond Info & Tickets

Kijk HIER voor een totaaloverzicht van het weekend, alles netjes op één pagina gebundeld

bottom of page