• Ilke Clissen

Albumbespreking | Volbeat, Rewind Replay Rebound


Het wachten is voorbij! Het zevende studioalbum van Volbeat, Rewind, Replay, Rebound, is uit!

Vanaf het eerste nummer, Last Day Under The Sun, word je meteen in een vrolijke sfeer gebracht. De typische stem van Michael Poulsen samen met een leuke melodie maakt je meteen ook warm voor de rest van het album. Een beetje repetitief, maar nog steeds leuk! Hierna volgt Pelvis on Fire, Een iets steviger nummer, met weer die typische Volbeat sound, dat wel iets weg heeft van Sad Man's Tongue.

Later kom je in een iets trager nummer terecht met Rewind The Exit. Het heeft iets triest, maar anderzijds ook iets krachtigs. Het is moeilijk te verwoorden, maar wanneer je het zelf beluisterd begrijp je misschien wel wat ik bedoel! Over het algemeen een mooi geheel.

De sfeer slaat weer meteen om met een van mijn top 3 nummers van dit album, Die To Live. Een enorm energetisch nummer met veel power. Voor deze song krijgt Michael hulp van Neil Fallon (zanger van Clutch). De twee vormen een geweldig duo, wat het nummer des te beter maakt!

Hierna krijgen we weer een andere sfeer met het nostalgisch getinte, When We Were Kids. Dit is dan ook meteen het tweede nummer uit mijn top 3. Het roept ongetwijfeld bij iedereen herinneringen op uit de kindertijd en van het ouder worden.

Om mijn top 3 compleet te maken, wordt dit tragere nummer opgevolgd door Sorry Sack Of Bones. Iets meer duister getint met sterke teksten en geweldige riffs. We verlaten de duistere sfeer met Cloud 9. Een leuke lovesong, maar wel wat aan de saaie kant voor mijn smaak. Met Cheapside Sloggers gaan we weer een iets stevigere sfeer tegemoet. Het hierop volgende nummer is eentje dat er meer uitspringt voor mij. Maybe I Believe is wat trager, maar hier valt de lead guitar meteen op vanaf de eerste strofe. Met leuke riffs die op de voorgrond treden is dit een topper.

Hierna het kortste nummer van het album, Parasite, waarna Leviathan de sfeer weer wat rustiger maakt. Om het kort te beschrijven, lijkt dit me een ideaal nummer voor een roadtrip. The Awakening Of Bonnie Parker neemt dan weer gas terug en springt er voor mij niet bepaald uit.

The Everlasting gaat hierna net iets meer de ruigere kant op. De stevige riffs spreken me erg aan. Het album afsluiten doen we met 7:24. Een traag nummer om de ruigere sfeer van voordien los te laten. Het gaat over de geboorte van een kind, iets waar ik persoonlijk geen ervaring mee heb, maar ik kan me voorstellen dat dit nummer bij nieuwe ouders veel emoties oproept.

Rewind, Replay, Rebound is een album dat de grote Volbeat fans niet teleur zal stellen. De typische sound, afgewisseld met wat softere tracks is een fijne combinatie. Over het algemeen zijn de teksten en songs wel iets minder gedurfd dan wat we gewoon zijn van deze Denen, maar het blijft gewoon een leuk album!

Score: 80/100

Info Releasedatum: 2 augustus 2019 Label: Vertigo Berlin (Universal Music) Producers: Jacob Hansen, Michael Poulsen, Rob Caggiano Uitgaven: CD/LP/Digital

website

Singles

Last Day Under the Sun Cheapside Sloggers Pelvis on Fire

Tracklist Last Day Under the Sun Pelvis on Fire Rewind the Exit Die to Live When We Were Kids Sorry Sack of Bones Cloud 9 Cheapside Sloggers Maybe I Believe Parasite Leviathan The Awakening of Bonnie Parker The Everlasting 7:24

#albumreview #albumbespreking #nieuwealbums #nieuwereleases #newalbum #newrelease #nieuwalbum #ilkeclissen #rewindreplayrebound