top of page

Concertverslag | Tedeschi Trucks Band, AB


23 april 2019, Ancienne Belgique (Brussel)

Thank You for listening zei Susan Tedeschi na afloop van een optreden dat hier nog heel lang zal nazinderen. Meer dan twee uur lang trakteerde de door gitaarvirtuoos Derek Trucks en frontvrouw Susan Tedeschi aangevoerde twaalfkoppige band ( 2 drummers, 3 backing vocals, 3 blazers en 2 nieuwe gezichten: toetsenist Gabe Dixon en bassist Brandon Boone ) het talrijk opgekomen publiek op een mix van Blues, Country, Gospel, Soul en Southern Rock.

Al tijdens de eerste twee songs Shame uit hun nieuwe album Signs en High & Mighty uit hun op Record Store Day verschenen E.P. blijkt dat Susan Tedeschi bijzonder goed bij stem is.

De slide gitaar komt voor het eerst naar voor tijdens het swingende Do I look Worried, een eerste hoogtepunt. Twee covers, Somebody Pick Up My Pieces van Willie Nelson en Bob Dylan’s Down in the Flood, met een hoofdrol voor zanger Mike Mattison, klinken alsof ze recht uit het grote Gospel Songbook komen en de Soulvolle stem van Susan Tedeschi komt ook volledig tot haar recht tijdens een verrassende versie van The Letter ( Box Tops ) en bij Sweet Inspiration, een nummer uit het reeds in 2009 verschenen album van Derek Trucks: Already Free.

Vanaf Let Me Get By wordt het gaspedaal helemaal ingeduwd: een dubbele drumsolo als intro, een fenomenale solo op het Hammond orgel en een bloedstollende, 3 minuten durende outro op slide gitaar zorgen voor kippenvel. Tijdens een twaalf minuten durende versie van Midnight in Harlem ( mijn absolute favoriet ) gaat het niveau nog meer de hoogte in en tovert Derek Trucks de ene na de andere hemelse melodielijn uit zijn gitaar. Je zou van minder ontroerd worden.

Het publiek gaat helemaal uit zijn dak tijdens het aan Motown en Stax schatplichtige I Want More dat naadloos overgaat in een waanzinnige versie van Carlos Santana's Soul Sacrifice.

Als bisnummer worden we nog getrakteerd op een versie van Joe Cockers Space Captain, dat afklokt op net geen 15' en extra dynamiek krijgt dankzij een onvergetelijk duel tussen de gitaar van Derek Trucks en de trombone van Elisabeth Lea.

Conclusie: de Tedeschi Trucks Band is simpelweg de beste Live band van het moment. Alles klopte, de sound, de songkeuze en opbouw van de show, de virtuoze solo's alsook de hemelse vocalen. Luisteren was echt wel het minste wat je die avond kon doen! (verslag: CC-OP)

Setlist

Shame

High & Mighty

Do I Look Worried

Somebody Pick Up My Pieces (cover Willie Nelson)

Down in the Flood (cover Bob Dylan)

Don't Know What It Means

The Letter (cover The Box Tops)

Sweet Inspiration (cover Spooner Oldham)

Let Me Get By

Laugh About It

When Will I Begin

Midnight in Harlem

Part of Me

I Want More

(bis)

Space Captain (cover Joe Cocker)

Fotoalbum

#concertreview #concertverslag #concerttip #liveshow #liveconcert #concert #tedeschitrucksband #abconcerts #abclub #anciennebelgique #brussel

bottom of page